Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Syksy käynnistynyt Uusyrityskeskuksissa myönteisissä merkeissä

Suomen Uusyrityskeskukset ry

Syksy käynnistynyt Uusyrityskeskuksissa myönteisissä merkeissä

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2013 klo 10:02
Julkaisija: Suomen Uusyrityskeskukset ry

Syksy on käynnistynyt Uusyrityskeskuksissa myönteisissä merkeissä

Tammi-syyskuussa 2013 on aloittanut Uusyrityskeskusten neuvonnan avulla 5871 uutta yritystä. Määrässä on nousua 3 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verraten. Vuoden alkupuolella määrä supistui vielä 9 %, joten käänne on selkeästi positiivinen.

”Uusyrittäjyyden tarve on akuutti, tarvitsemme uusia yrityksiä korvamaan rakennemuutoksen kourissa menetettyjä työpaikkoja.  Yrittäjät ikääntyvät ja myös heille pitää löytää jatkajia. Tämä edellyttää aktiivista uusperustannan edistämistä yritysten kokonaismäärän kasvun takaamiseksi ” toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Pia Backman.

Asiakaskäyntejä oli Uusyrityskeskuksissa ja asiantuntijoiden luona 39 118 kertaa. Uusien asiakkaiden määrä oli 13 652. Uusyrityskeskuksissa asiakaskäynnit ja asiantuntijaohjaukset nousivat hieman.  Starttiraha- ja jatkostarttirahalausuntoja annettiin 3858 kappaletta 4,8 % vähemmän kuin vuonna 2012.  Finnveran rahoituslausuntoja asiakkaiden ideoista annettiin yhteensä 923 kappaletta. Eniten uusia yrityksiä perustettiin palvelualalle.

Työttömien asiakkaiden määrä nousussa

Työttömien osuus asiakkaista nousi kolme prosenttia ollen nyt 25 % (22 %). Uusyrityskeskusten asiakkailla 25 (22 %) prosentilla on yliopistotason koulutus. Yrittäjäehdokkaista suurin osa ikäjakaumaltaan kuuluu ryhmään 25-39 vuotta. Yli 39-vuotiaita asiakkaita oli 32 %. Nuoria alle 25 vuotiaita asiakkaita oli 12 %. Naisten osuus asiakkaista oli 48 %.

Verkosto laajenee uusilla laatusertifioidulla Uusyrityskeskuksilla

Ylä-Savon Kehitys Oy:lle ja Kouvola Innovation Oy:lle tullaan luovuttamaan 20.11.2013 laatusertifikaatti. Laatusertifikaatti voidaan myöntää, mikäli aloittavan yrittäjän neuvonta täyttää Inspectan Suomen Uusyrityskeskukset (SUK) ry:lle myöntämän laatusertifikaatin ISO 9001/2008 edellytykset. Inspecta suoritti auditoinnin syyskuussa. Sertifikaatti edellyttää SUK:n toimintamallin noudattamista ja sen mukaisen neuvontapalvelun tason ylläpitämistä sekä toiminnan edelleen kehittämistä ja näin varmistaa aloittavan yrittäjän neuvontapalvelun laatua. 

Neuvontapalvelut tulevaisuudessa

Uusimman selvityksemme mukaan asiakkaat haluavat henkilökohtaista ja luottamuksellista neuvontaa, henkilökohtaisen omayritysneuvojan. Yrityksen perustamisen jälkeen toivottiin, että neuvonta ja mentorointi kokeneiden yrittäjien kanssa jatkuisi vähintään 3 vuotta. Selvityksen yllätyksellisin kohta oli, ettei netti/chat -palvelut olleet kovin kiinnostavia asiakkaidemme mielestä. Selvitys osoittaa, että henkilökohtaisen neuvonnan merkitys on olennaista myös nettipalveluiden aikakaudella.

Suomen Uusyrityskeskukset ovat merkittävin aloittavien yrittäjien neuvontaverkosto niin määrien kuin vaikuttavuusselvitysten mukaan. Suomessa on 32 uusyrityskeskusta, ja verkosto toimii lähes 200 kunnan alueella. Asukaslukupeitto uusyrityskeskusten toiminta-alueella on yli 4,4 milj. asukasta.  Neuvonta on ISO 9001/2008 sertifioitu, mikä varmistaa laadukkaan yritysneuvonnan. Verkostossa työskentelee 125 toimihenkilöä. Taustatukena on 1300 asiantuntijaa, yli 1000 yritystä ja 270 yhteisöä. Uusyrityskeskukset ovat organisaatiomuodoltaan tavallisimmin yleishyödyllisiä yhdistyksiä.

Uusyrityskeskusten neuvonnan kautta syntyneet yritykset ovat keskimääräistä selvästi elinvoimaisempia, sillä kahden vuoden kuluttua perustamisesta 90 prosenttia yrityksistä on vielä toiminnassa ja viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Merkittävintä on se, että vain alle 4 prosenttia aloittaneista yrittäjistä lopettaa toimintansa konkurssin vuoksi viiden ensimmäisen vuoden kuluessa.

Lisätietoja:
Alueelliset tiedot : www.uusyrityskeskus.fi , yhteystiedot eri uusyrityskeskuksiin
Pia Backman, toimitusjohtaja, pia.backman@uusyrityskeskus.fi puh. 050 548 2896
Pekka Tsupari, hallituksen puheenjohtaja, pekka.tsupari@ytl.fi puh. 040 570 2021
Liite:   Seurantatilasto perustetut yritykset 1 – 9, tammi-syyskuu 2013

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs