Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suoraa puhetta sivistyksestä

Kansanvalistusseura

Suoraa puhetta sivistyksestä

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2014 klo 10:12
Julkaisija: Kansanvalistusseura

”Yleissivistykseen kuuluu, että pitäisi tietää kaikesta pääasiat – ainakin sen verran kuin koulussa opetetaan ja vähän päälle”, sanoo kirjailija Miina Supinen.

Hän kertoo omasta sivistyskäsityksestään oppivan elämäntavan Sivistys-verkkolehdessä. Media kutsui alojensa vaikuttajia kertomaan, mihin sivistystä enää tarvitaan.

Kosmologi Syksy Räsänen nostaisi humanistisen sivistyksen rinnalle luonnontieteellisen sivistyksen. Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen haluaa saada ihmiset ajattelemaan itse. Ajatushautomo Demosta johtava Tuuli Kaskinen pitää uteliaisuutta kaiken perustana.

Minun sivistykseni -sarjan henkilökuvat luovat kuvaa sivistyksestä vuonna 2014.

Missä tehdään tulevaisuuden sivistysteot?

Sivistystä kustantaa Kansanvalistusseura, 140 vuottaan juhliva maan vanhin sivistysjärjestö.

"Suomella on vahva, kansansivistykseen perustuva sivistyshistoriansa. Missä tehdään tulevaisuuden sivistysteot", kysyy toiminnanjohtaja ja Sivistyksen päätoimittaja Tapio Kujala.

Kansanvalistusseura isännöi "Suuren sivistyskeskustelun – tietoyhteiskunnasta kohuyhteiskuntaan " 18. heinäkuuta Porin SuomiAreenalla.

Lue jutut:

Lisätiedot:

 

KANSANVALISTUSSEURA – Tilaa sivistykselle. Rakennamme oppivan elämäntavan yhteiskuntaa. Julkaisemme, koulutamme ja vaikutamme, Suomessa ja maailmalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs