Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suora yhteys eduskuntaan - kansanedustaja Ville Skinnari käynnisti kuukausittaiset opiskelijatapaamiset

Lahden ammattikorkeakoulu

Suora yhteys eduskuntaan - kansanedustaja Ville Skinnari käynnisti kuukausittaiset opiskelijatapaamiset

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2015 klo 12:07
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu ja kansanedustaja Ville Skinnari ovat yhteistyössä käynnistäneet kuukausittaiset opiskelijatapaamiset teemalla ”Suora yhteys eduskuntaan”. Kiertue käynnistettiin 28.9. FellmanniCampuksella, kun opiskelijat esittelivät kansanedustajalle LAMKin monipuolista yrittäjyystoimintaa ja työelämäyhteyksiä FellmanniHubin kautta. FellmanniHub kokoaa yhteen yrittäjämäisesti toimivia opiskelijayhteisöjä ja oppimisympäristöjä kuten mediatoimisto M.IDEA, LiMu Radio, fysioterapian opiskelijoiden osuuskunta Motions, Neloskerros ja LAMKES.

LAMKissa yrittäjyyttä voi harjoitella ja opiskella hyvin monella eri tapaa. Kaikkia muotoja yhdistää kuitenkin kokeilemisen kulttuuri. Opiskelija voi huoletta mokata ja sitä kautta oppia. Näin hän on valmistuttuaan jo valmiiksi kokenut yrittäjä. Skinnari oli vaikuttunut näkemästään, hän on itsekin työskennellyt start up -yritysten parissa ja puhuu yrittäjyyden puolesta. Menestyminen vaatii rohkeutta ja uskallusta.

- Te olette oikeasti lähtenyt tekemään ja kokeilemaan välittämättä siitä tuleeko virheitä, hän ihailee.

Maailmalla oppii elämästä enemmän kuin muualla yhteensä

Ville Skinnari muutti aikanaan peruskoulut käytyään Amsterdamiin ja vietti yhteensä seitsemän vuotta maailmalla Euroopassa ja Aasiassa.

- Siellä oppi elämästä enemmän kuin muualla yhteensä! Perustin elämäni ensimmäisen yrityksen Lontoossa ja tein freelancer toimittajan töitä Suomeen. Suoritin Bachelor työharjoittelun Tokiossa kansainvälisellä kauppahuoneella ja jatkoin opintoja Lontoossa. Valmistuin juristiksi ja tavoitteena oli päästä Euroopan Unioniin töihin. Elinkeinoelämä nappasi kuitenkin Lontoossa ja vei mennessään. Siellä nuori lakimies neuvotteli pelialan sopimuksia ja Nokialla lanseerattiin ensimmäiset kommunikaattorit.. Maailma on muuttunut paljon niistä ajoista, hän muistelee.

Skinnari on kiertänyt kaikki maailman isot hubit ja tulee globaalista maailmasta. Nyt hän on asettunut takaisin juurilleen Lahteen ja pohtii nyt, miten Suomi pärjää suuressa maailmassa. Hyvinä aikoina Suomessa hyvät ideat saivat lähes automaattisesti rahoituksen ja lähtivät sitä kautta etenemään tuotteiksi ja palveluiksi. Nyt taloustilanteen ollessa vaikeampi, sijoittajat ja rahoittajat eivät enää sijoita liikeideaan tai suunnitelmiin vaan ihmisiin.

- Teidät huomataan, jos te olette uskottavia ja tosissanne. Sijoittajat ja rahoittajat toimivat vähän niin kuin urheiluvalmentajat, kun he valitsevat kehityskelpoisia pelaajia joukkueeseensa. Jos sä näet, että tämä tyyppi voi kehittyä, sä otat sen tiimiisi. Huonoista ideoista hyvät ihmiset voi tehdä bisnestä. Maailma on täynnä ideoita ja innovaatioita, ihmiset erottuu.

- Suomessa me erotutaan globaalisti sillä et me ollaan fiksuja, me ei erotuta millään muulla kuin sillä että meillä on osaamista. Ilman tätä koulutusta, meillä ei ole mitään.

Eroon toimiala-ajattelusta

Miten sitten verrattain pieni lahtelainen ammattikorkeakoulu voi erottua globaalissa maailmassa? Skinnarin ratkaisu on isoissa kokonaisuuksissa.

- Esimerkiksi tämä teidän FellmanniHub on sellainen kokonaisuus, josta ulkomaalaiset olisivat innoissaan. Pitää uskaltaa olla itse veturi ja viedä hyviä juttuja maailmalle.

Skinnari tyrmää Suomessa valloillaan olevan toimiala-ajattelun vanhanaikaiseksi. Mikään toimiala ei pärjää yksinään vaan kaikilla aloilla tarvitaan osaamista myös muilta aloilta. Esimerkiksi sairaalassa syntyy valtavasti innovaatioita ja tuotteita, joissa ollaan maailman huippuja.

- Ei voi olla enää erikseen palvelu- ja tuotantoaloja. Hyvät firmat myy palveluina asioita, vaikka ne ovat tuotantoyrityksiä. Lisäarvo on liiketoimintamallissa ja siinä miten olet paketoinut ideasi liiketoimintamalliksi. Tässä meidän on Suomessa oltava rohkeampia!

Kantavina teemoina Ville Skinnarin puheesta nousee selkeästi yhdessä tekemisen ja kansainvälistymisen merkitys. 

- Jos me ei kansainvälistytä, me kuollaan pois. Elintaso tulee laskemaan. Ihmiset kysyy, miksi puhutaan kansainvälistymisestä kun pitäisi saada suomalaisille töitä – just siksi! Me joudutaan luomaan koko Suomi uudestaan ja se ei ole helppoa. Kukaan ei ole niin fiksu, että voisi tehdä sen yksin. Me tarvitaan lisää liikevaihtoa, myynti ja kassavirtaa, se on kaiken A ja O, hän kiteyttää.

Skinnari vierailee seuraavan kerran LAMKissa joulukuussa 2015.

Lisätietoja

Sari Suominen, yrittäjyysopinnot LAMKissa 044 708 0590 sari.suominen@lamk.fi
Aku Mattila, FellmanniHub 044 708 0901 aku.mattila@lamk.fi

Liite 1: kuvassa Skinnari tutustuu FellmanniCampuksen hyvinvointitiloihin opiskelijoiden johdolla.

 

Liitetiedostot

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs