Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomen suurinta korkeakoululiittoumaa vahvistettiin liittoumasopimuksella 29.5.

FUAS

Suomen suurinta korkeakoululiittoumaa vahvistettiin liittoumasopimuksella 29.5.

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2012 klo 18:00
Julkaisija: FUAS

Suomen suurin ammattikorkeakoululiittouma FUAS ottaa merkittävän askeleen kohti vahvempaa liittoumakorkeakoulua, kun Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun ylläpitäjät allekirjoittivat 29.5.2012 liittoumasopimuksen, joka määrittää liittoumakorkeakoulun toiminnan ja ohjauksen keskeiset periaatteet sekä yhteisesti sovittujen toimielimien päätösvallan ja sen perusteet.

Suomen suurin ammattikorkeakoululiittouma saa liittoumakorkeakoulun muodon

Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun ylläpitäjien allekirjoittaman liittoumasopimuksen myötä liittoumakorkeakoulun (Federation of Universities of Applied Sciences / FUAS) rakenne vahvistuu.

FUAS-liittoumakorkeakoulun opiskelijamäärä on n. 21000 eli n. 15 % koko maan ammattikorkeakoulu-opiskelijoiden määrästä. Liittoumakorkeakoulun kokonaisrahoitus yhteensä on n. 150 M€. Tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) volyymi on n. 23 M€, joka on n. 16 % koko maan ammattikorkeakoulujen tki-työn volyymista. Päätoimista henkilöstöä jäsenkorkeakouluilla on yhteensä n. 1700 henkilöä (henkilötyövuotta).

FUAS-liittoumakorkeakoululla erityinen tehtävä Suomen korkeakoulu- ja innovaatiojärjestelmässä

Liittoumakorkeakoulun erityinen tehtävä Suomen korkeakoulu- ja innovaatiojärjestelmässä on Helsingin laajan metropolialueen kansainvälisen kilpailukyvyn kehittäminen. Liittoumakorkeakoulun toimintaa kehitetään yhtenäisenä ammattikorkeakoulukokonaisuutena, jonka itsenäiset jäsenkorkeakoulut sitoutuvat tämän kokonaisuuden pitkäjänteiseen kehittämiseen. Sen tarkoitus on harjoittaa aktiivista jäsenkorkeakoulujensa toimintaa kokoavaa ja jäsenkorkeakoulujen näkemykset huomioon ottavaa korkeakoulu- ja innovaatiopolitiikkaa sekä ohjata jäsenkorkeakouluja strategisesti tärkeissä asioissa.

FUAS-jäsenkorkeakoulujen yhteistyöstä merkittävää lisäarvoa opiskelijoille ja elinkeinoelämälle

Liittoumakorkeakoulu muodostuu kolmesta itsenäisestä ammattikorkeakoulusta, joilla jokaisella on oma profiilinsa ja toimilupansa. Opiskelijoille liittoumakorkeakoulu avaa kolmen ammattikorkeakoulun laajan kesäopintojen ja valinnaisten opintojen tarjonnan vahvistaen myös jäsenkorkeakoulujen tuottamaa lisäarvoa. Myös elinkeinoelämälle ja erityisesti pk-yrityksille FUAS-liittoumakorkeakoulu pystyy tarjoamaan vaikuttavampia palveluja koko laajalla metropolialueella.

FUAS-liittouman jäsenkorkeakoulut avoimia liittoumakorkeakoulun laajentumiselle ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja kansainvälisten korkeakoulujen suuntaan

FUAS-liittouman jäsenkorkeakoulut suhtautuvat avoimesti ja myönteisesti liittouman laajentamiseen erityisesti laajalla metropolialueella.

Liittouman laajentaminen edellyttää jäsenkorkeakoulujen ylläpitäjähallitusten yhtenäistä päätöstä. Laajentuminen voi säädösten suomissa puitteissa tapahtua niin ammattikorkeakoulujen, yliopistojen kuin kansainvälisten korkeakoulujen suuntaan.

Lisätietoja:

FUAS-liitouman ohjausryhmän puheenjohtaja Minna Lintonen, puh. 050 5640054
FUAS-rehtoriryhmän puheenjohtaja Veijo Hintsanen, puh. 040 506 6342

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs