Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomen opinto-ohjaajat valtaavat Hämeenlinnan 26.–28.1.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Suomen opinto-ohjaajat valtaavat Hämeenlinnan 26.–28.1.

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2012 klo 10:40
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Suomen opinto-ohjaajat kokoontuvat valtakunnallisille koulutuspäiville 19 vuoden jälkeen Hämeenlinnaan.  Päivien teema on hämäläiseen mentaliteettiin sopiva ”Tartu toimeen, hidasta Hämeessä”. Päivät keräävät yhteen lähes 700 opinto-ohjaaja peruskouluista, lukioista, ammatillisista oppilaitoksista ja korkeakouluista ympäri maan.

Vuosittain pidettävät päivät ovat opinto-ohjaajille tärkeä osaamisen päivittämisen, verkostoitumisen ja ammatillisen kehittämisen paikka. Samalla Hämeenlinna tulee tutuksi, kun torstaina osallistujat tutustuvat yrityksiin, oppilaitoksiin ja kulttuurikohteisiin. Illalla kaikki kokoontuvat Hämeen linnaan.  Paikalla ovat opinto-ohjaajien ja kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin lisäksi mm. Hämeen Keskiaikamarkkinoilla tutuksi tulleet linnan rouva ja herra, ennustaja, haudankaivaja ja tietysti päivien oma Toimi.

Perjantaina kokoonnutaan Hämeen ammattikorkeakoulun tiloihin Visamäkeen hakemaan uusia näkökulmia ohjaukseen. Paneelissa keskustellaan teemasta ”Mikä toimii tulevaisuudessa?”. Panelisteina ovat mm. europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen. Paneelin jälkeen julkistetaan Vuoden opo -tittelin saaja.

Iltapäivällä ohjelmassa on rinnakkaisia työpajoja, joissa kuullaan näkemyksiä koulu-uupumuksesta, koh-taamisen arvostavasta hitaudesta, sosiaalisen median ulottuvuudesta Second Lifesta sekä siitä, miten ammattisotilaasta tuli sijaisvanhempi. Lisävinkkejä ja tietojen päivitystä opinto-ohjaajan työhön saa myös messuilta, joilla on reilut 80 näytteilleasettajaa.

Päivien aikana juhlitaan myös opinto-ohjaajien yhdistyksen ja opopäivien 40-vuotista taivalta. Perjantaina Hotelli Aulangolla järjestetään n. 500 osallistujalle juhlaillallinen, jonne tulee kutsuvieraiksi yhdistyksen kunniajäseniä, entisiä puheenjohtajia ja yhteistyökumppaneita.

Lauantaiaamu avataan Aulangolla stand upin merkeissä. Lisäksi brändiasiantuntija Lisa Sounio kertoo menestysreseptejä nuorten uraohjaukseen.

Päivien järjestelyiden takana on noin 20 kantahämäläisen opinto-ohjaajan aktiivijoukko, Hämeen ammattikorkeakoulun tapahtumapalvelut sekä oppilaita eri kouluista.

Lisätietoja päivistä on internetsivuilla www.opopaivat2012.fi.

Media on tervetullut vierailemaan päivillämme milloin tahansa. Halutessanne tarkemmista aikatauluista voi sopia Kanta-Hämeen opinto-ohjaajien puheenjohtaja Riitta Valkosen (etunimi.sukunimi@edu.riihimaki.fi, p.  040 5000 516) tai ohjelmasta ja esiintyjistä vastaavan Tarja Koskisen (etunimi.sukunimi@kktavastia.fi, p.  040 518 3938) kanssa. Heiltä saa myös lisätietoja.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs