Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomen Lukiolaisten Liiton 30-vuotisnäyttelyssä ääneen pääsevät muusikko Robin ja 29 muuta nykypäivän lukiolaista

Suomen Lukiolaisten Liitto

Suomen Lukiolaisten Liiton 30-vuotisnäyttelyssä ääneen pääsevät muusikko Robin ja 29 muuta nykypäivän lukiolaista

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2015 klo 12:30
Julkaisija: Suomen Lukiolaisten Liitto

Suomen Lukiolaisten Liitto on ollut lukiolaisten asialla jo 30 vuotta! Synttäreitä juhlittiin tänään aamupäivällä juhlaseminaarin merkeissä Tampere-talossa, jossa julkaistiin myös liiton 30-vuotisjuhlanäyttely.

“Maailma on tehty meitä varten” – 30 tarinaa lukiolaisuudesta -nimeä kantava näyttely esittelee nimensä mukaisesti 30 erilaista lukiolaista ja heidän tarinansa. Sen ovat tuottaneet Anne Hietaharju ja Robert Sundman. Valokuvapuolesta vastasi Savonlinnan taidelukion abiturientti Sonja Behm, joka kiersi kesän aikana ympäri Suomea lukiolaisia tapaamassa.

Tarinoissa pohditaan muun muassa ihmisenä kasvamista, porukkaan kuulumista ja sitä, mitä lukiosta on mahdollista saada irti. Lukiolaiskasvojen joukossa on myös Robin Packalen, joka kertoo omassa tarinassaan tasapainottelustaan muusikkouran ja lukioarjen välillä.

“Lukiossa on myös omanlainen arkensa: aamukahdeksalta herätään kouluun, ja siellä on ne samat kaverit odottamassa. Se pitää jalat maassa ja on myös aivan mahtavaa vastapainoa musahommille”, Packalen kertoo.

“Tämä näyttely kertoo, millaisia ovat nykyhetken lukiolaiset. Tarinoista välittyvät kunnianhimo, jännitys, ilo sekä ennen kaikkea rohkeus lähteä kohti tuntematonta”, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Tatu Koivisto pohtii.

Näyttelyä lähti tukemaan myös liiton pitkäaikainen yhteistyökumppani, korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava.

“Ajat muuttuvat, mutta nuorten toiveet mielenkiintoisesta opiskelupaikasta ja palkitsevasta työstä säilyvät. Lukiolaisten jatko-opiskelumahdollisuuksien parantaminen, työelämäyhteyksien lisääminen ja lukio-opiskelun kehittäminen ovat olleet Akavan ja Suomen Lukiolaisten Liiton yhteisiä tavoitteita jo 30 vuoden ajan. Tätä yhteistyötä on tärkeä vaalia, jotta jokaisella nuorella on jatkossakin mahdollisuus omannäköiseensä tulevaisuuteen”, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

 

30-vuotisnäyttely on esillä Tampere-talossa viikonlopun ajan, jossa järjestetään SLL:n 31. liittokokous. Sunnuntain jälkeen näyttelyä on mahdollista tilata lukioihin. Tarinat on koottu myös pitempinä versioina 30-vuotisjuhlajulkaisuun, joka ilmestyi niin ikään tänään sekä painettuna että digitaalisena osoitteessa www.lukio.fi/30.

 

LISÄTIETOJA ANTAA:

Robert Sundman, päätoimittaja
p. 050 414 6662
robert.sundman@lukio.fi

Voit ladata Robinin kuvan mediakäyttöä varten täältä. Kuvan käytön yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi (Sonja Behm/Suomen Lukiolaisten Liitto).

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä SLL on yli 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs