Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomen Kulttuurirahasto mukana 1.10.2014 järjestettävässä Säätiöpäivässä

Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahasto mukana 1.10.2014 järjestettävässä Säätiöpäivässä

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 08:07
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Säätiöpäivää vietetään keskiviikkona 1.10.2014 yli 20 Euroopan maassa, Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Päivän tarkoituksena on esitellä monipuolisesti suomalaista säätiökenttää ja säätiöiden toimintaa.

Suomen Kulttuurirahasto julkistaa Säätiöpäivän päätapahtumassa Mediatorilla klo 16.15 ”Säätiösedän” videoblogin. Kulttuurirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio antaa vlogissa vinkkejä 1.10. alkavaan apurahojen hakukierrokseen liittyen. Vlogit julkaistaan osoitteessa youtube.com/kulttuurirahasto

– Vlogit ovat tätä päivää. Haluamme tavoittaa hakijoita monien kanavien kautta. Ihmiset hahmottavat asioita eri tavoin, videon kautta voimme korostaa keskeisimpiä apurahojen hakuun liittyviä asioita uudella tavalla, Kulttuurirahaston viestintäpäällikkö Annakaisa Tavast kertoo.

Kulttuurirahaston asiantuntijat ovat tavattavissa Mediatorin apurahaklinikalla, jossa voi esittää kysymyksiä Kulttuurirahaston apurahoista ja niiden hakemisesta. Kulttuurirahastolla on tällä hakukierroksella haettavana ensimmäistä kertaa uusi ”Taidetta hoitolaitoksiin” -apuraha. Kysymyksiä saattaa herättää myös tieteen apurahojen uusi tukimuoto 56 %:sen työsuhteen ja apurahan yhdistämisestä.

Mediatorin lavalla sukupolvet kohtaavat, kun MLL:n ja SPR:n toteuttaman Koko Suomi leikkii -hankkeen Terhokerhot esittäytyvät ja leikittävät Mediatorin vierailijoita klo 16.35 alkaen. Koko Suomi leikkii on Suomen Kulttuurirahaston kolmevuotinen suurhanke. Sen avulla jokaiseen Suomen kuntaan perustetaan Terhokerho-niminen sukupolvien kohtaamispaikka, jonne ovat tervetulleita kaikki 5–10-vuotiaat lapset sekä eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä, yhteistä aikaa leikin ja muun puuhailun merkeissä.

Taidekoti Kirpilä, Pohjoinen Hesperiankatu 7, on avoinna klo 14-18, opastettu kierros klo 14.30. Taidekoti Kirpilä on lääkäri Juhani Kirpilän (1931–1988) Suomen Kulttuurirahastolle lahjoittama koti, jossa on esillä hänen keräämänsä suomalaisen taiteen kokoelma. Avaran töölöläiskodin viehättävässä miljöössä voi tutustua tunnettujen taiteilijoiden teoksiin 1880-luvulta aina 1970-luvulle asti.

 

Myös maakuntarahastot mukana Säätiöpäivässä

Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto järjestää klo 11.30-12.15 Hietaniemen hautausmaakierroksen. Tutkija Suvi Leukumaavaara kertoo hautamuistomerkkien kulttuurihistoriasta ja kunnostamisesta sekä rahaston hautamuistomerkkien vaalimiseen liittyvästä hankkeesta. Lähtöpaikka Hietaniemen vanhan hautausmaan pääportti, Marian sairaalaa vastapäätä.

Lappeenrannassa 14 Etelä-Karjalassa apurahoja jakavaa säätiötä esittäytyy yhteisessä tilaisuudessa, mukana myös Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto. Paikalla on säätiöiden hallintoa ja apurahansaajia avoimen keskustelun ja kahvien merkeissä. Kahvila Majurska, Kristiinankatu 1, kello 10-11.

Kokkolan Mediakulmassa, Rantakatu 10, on säätiöiden avoimet ovet klo 13.30–15.30. Keskipohjanmaa-säätiö ja Suomen Kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahasto esittäytyvät ja kertovat toiminnastaan. Paikalla säätiöiden väkeä ja apurahan saajia. Tilaisuus on kaikille avoin.

Suomessa on melkein 3 000 säätiötä, joista 800 on apurahoja jakavia säätiöitä. Niiden tarkoituksena on tukea apurahoin tiedettä, taidetta ja kulttuuria. Säätiöpäivän aikana säätiöt järjestävät erilaisia tapahtumia omissa toimipisteissään.

Päivän päätapahtuma järjestetään Sanomatalossa Helsingissä. Ohjelmassa on säätiöiden tukemien taiteilijoiden, tieteilijöiden ja muiden apurahansaajien lyhyitä esittelyitä. Mukana myös lapsille ja lapsenmielisille sopivaa ohjelmaa sekä mm. apurahanhakijoille henkilökohtaista neuvontaa hakuklinikalla. www.saatiopaiva.fi

Lisätiedot:

www.saatiopaiva.fi
www.skr.fi
Viestintäpäällikkö Annakaisa Tavast, puh. 09 6128 1216, annakaisa.tavast@skr.fi
Asiamies Juhana Lassila, puh. 09 6128 1230, juhana.lassila@skr.fi

 

 

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs