Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomen kaunein kampus esittäytyy 1800 lukiolaiselle

Vaasan ammattikorkeakoulu

Suomen kaunein kampus esittäytyy 1800 lukiolaiselle

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 08:48
Julkaisija: Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK ja Vaasan yliopisto järjestävät yhteisen Lukiopäivä-tapahtuman Palosaaren kampuksella jo kahdeksatta kertaa.

Aika: torstaina 13.10.2016 klo 9.30–15.00
Paikka: Palosaaren kampusalue

Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään on tänä vuonna ilmoittautunut yli 1800 vierasta.

- Ryhmiä saapuu yhteensä 28 lukiosta muun muassa Järviseudulta, Pietarsaaren ja Kokkolan seudulta, Seinäjoen ympäristöstä ja muualta Etelä-Pohjanmaalta sekä Porista, kertoo Miia Mäntylä Vaasan yliopiston hakijapalveluista.

Lukiopäivässä esitellään korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla. Tarjolla on koulutusesittelyjä, minimessuja ja -luentoja. Lisäksi Lukiopäivässä ovat esillä Vaasan monipuoliset urheilu- ja harrastusmahdollisuudet.

- Suomen kauneimmaksikin kehuttua kampusta kelpaa esitellä: 12 000 opiskelijan kampuksella on ajanmukaiset oppimistilat, erinomaiset opiskelijapalvelut ja kansainvälistä tunnelmaa, mainitsee tiedotus- ja markkinointipäällikkö Tarja Gromov VAMKista.

Tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa on lukuisia toiminnallisia pisteitä, joissa pääsee esimerkiksi tutustumaan NAO-humanoidirobotteihin, polkemaan energiaa sähköpyörällä, ohjaamaan teollisuusrobottia tai ihmettelemään 3D-tulostuksen mahdollisuuksia.

- Tänä syksynä käynnistetty uusi yhteistyömme tekniikan opetuksessa lisää tarjontaa ja ohjaa kummankin koulun osaamisen entistä paremmin opiskelijan hyödyksi. Tulevilla insinööreillä ja diplomi-insinööreillä on siten vahvat valmiudet työelämään siirtyessään, mistä erityisesti Vaasan seudun energiateknologian keskittymän yritykset hyötyvät, toteaa opintopäällikkö Helena Varmajoki Vaasan yliopistosta.

Lukiolaiset saapuvat tapahtumaan kolmessa erässä päivän mittaan. Rehtori Tauno Kekäle (VAMK) ja vararehtori Jukka Vesalainen (VY) toivottavat vieraat tervetulleiksi klo 9.30, 10.30 ja 12.00. Näissä aloitustilaisuuksissa ovat mukana myös Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson, joka kertoo opiskelukaupunki Vaasasta sekä VAMKin ja VY:n opiskelijakuntien hallitusten puheenjohtajat Anni Koivisto ja Matilda Vähäkangas, jotka kertovat opiskelusta. Aloitustilaisuuden jälkeen opiskelijat pääsevät kiertelemään ja kyselemään asiantuntijoilta kampuksen eri messupisteillä ja miniluennoilla. Lukioiden opinto-ohjaajat voivat tavata toisiaan OPO-kahvilassa ja kuulla järjestäjien ajankohtaisia kuulumisia korkeakoulukentältä.

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan Lukiopäivän tapahtumia torstaina 13.10.2016.

Liitteenä
- päivän ohjelma, joka sisältää myös kampuksen aluekartan sekä Technobothnian infopisteet

LISÄTIETOJA LUKIOPÄIVÄSTÄ:

Tarja Gromov, tiedotus- ja markkinointipäällikkö
VAMK, puh. 040 520 3526, tarja.gromov@vamk.fi

Miia Mäntylä, assistentti, hakijapalvelut
Vaasan yliopisto, puh. 029 449 8143, miia.mantyla@uva.fi

LISÄTIETOJA TEKNIIKAN YHTEISOPETUKSESTA:

Helena Varmajoki, opintopäällikkö
Vaasan yliopiston teknillinen tiedekunta, puh. 029 449 8174, helena.varmajoki@uva.fi

Liitetiedostot

Vaasan yliopisto kouluttaa vastuullisia johtajia ja asiantuntijoita tulevaisuuden tehtäviin. Yliopiston alat ovat kauppatieteet, hallintotieteet, tekniikka sekä kielet ja viestintä. Tutkimuksemme on kansainvälistä tasoa ja tuotamme tieteellisesti korkeatasoista uutta tietoa.

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 210. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs