Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomen johtavat liikuntapaikka- ja viherrakentamisen messut ensi vuonna Tampereella

Tampereen Messut

Suomen johtavat liikuntapaikka- ja viherrakentamisen messut ensi vuonna Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2012 klo 11:38
Julkaisija: Tampereen Messut

TAPAHTUMAN KOKOAVANA TEEMANA STAATTISESTA DYNAAMISEKSI

Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messut järjestetään 14.–15.3.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Liikunta-alan suurmessutapahtumassa esitellään uusimpia tuotteita sekä palveluita liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, kuntoliikunnan, fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaisille. Ohjelma tarjoaa myös runsaasti vauhdikkaita lajiesittelyjä. Avajaispäivänä palkitaan Vuoden Liikuntapaikka 2013. Tunnustus jaetaan jo 9. kerran. Samaan aikaan Tampereella pidetään kansainvälinen Ice Hockey Arenas 2013 -tapahtuma, jonka vieraat tutustuvat myös messuihin.

– Ensi kevään suurmessutapahtuman sisältö ja oheisohjelma tukevat toisiaan erinomaisesti. Eri alojen ammattilaiset voivat kouluttautua seminaareissa sekä verkostoitua ja innovoida ratkaisuja koko liikunta-alan kehittämiseksi. Esille nousevat useat yhteiskunnallisestikin kiinnostavat aiheet liittyen liikunta- ja urheilupaikkojen rakentamiseen, varusteluun, hoitamiseen ja saneeraukseen. Viherrakentamisen osuus tapahtuman sisällössä lisääntyy myös merkittävästi. Tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja messuilla ovat muun muassa arki- ja lähiliikunta sekä yleinen hyvinvointi ja jaksaminen. Messut tarjoavat konkreettisia vastauksia kysymyksiin ja erinomaisen paikan pohtia tulevaisuuden suuntia, kertoo Tampereen Messut Oy:n projektipäällikkö Mikael Wänskä.       

Staattisesta dynaamiseksi: liikuntapaikkarakentaminen koskettaa yhä laajemmin koko yhteiskuntaa

Ensi keväänä järjestettävän tapahtumakokonaisuuden sloganiksi on valittu Staattisesta dynaamiseksi. Tällä sloganilla halutaan korostaa liikuntakentän muutosta. Liikuntapaikkarakentaminen ei ole enää yksistään liikuntatoimen asia, vaan se koskettaa laajasti eri toimialueita, kuten varhaisnuorisotyötä, koulutoimea ja teknistä toimea.

– Leikki- ja liikuntapaikkojen toimiala on murroksessa, sillä uusia kohteita rakennetaan jatkuvasti lisää ja kilpailu kiristyy. Nykyaikaisia leikinomaisia liikuntapaikkoja suunniteltaessa pitäisi uskaltaa haastaa vanhoja perinteitä. Huomiota tulisi kiinnittää entistä enemmän yhteisöllisyyden ja oppimisen mahdollistamiseen sekä liikkumattomuuden vähentämiseen. Alan kehittyminen edellyttää yhteistyötä, jonka voi aloittaa kätevästi Sportec-messuilla, toteaa Lappset Group Oy:n leikkijohtaja Risto Ikäheimo.  

Jo 11. kerran järjestettävillä liikuntapaikkojen ammattilaisten Sportec-messuilla käsitellään liikuntapaikkarakentamista laajasti eri näkökulmista. Uutena aiheena nostetaan esille myös korkeakoululiikuntaa. Opiskelijoiden Liikuntaliitto järjestää messuilla Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa -seminaarin.   

Tulevaisuuden viherrakentaminen tukee hyvinvointia

Viherrakentamiseen keskittyvillä Greentec-messuilla on esillä viheralueiden rakentamiseen, saneeraukseen ja hoitoon liittyvät uudet ratkaisut sekä tuotteet ja palvelut. Kolmannen kerran toteutettava tapahtuma on uudistunut ja herättänyt yhä enemmän kiinnostusta. Greentecin näyttelyosastot sekä tietoiskut ja seminaarit tarjoavat alan ammattilaisille ideoita viihtyisään ja yleistä hyvinvointia tukevaan viherrakentamiseen.     

– Viherrakentamisen suhteellinen osuus rakentamisessa on edelleen kasvussa. Asiakkaat ovat valmiita satsaamaan pihaan ja puutarhaan entistä reilummin asumismukavuuden parantamiseksi, minkä ansiosta viherrakentaminen monipuolistuu jatkuvasti, kertoo Avant Tecno Oy:n toimitusjohtaja Risto Käkelä.

Kuntoliikunnan ja fysioterapian ammattilaisten ajankohtaisfoorumi


Kuudetta kertaa järjestettävillä kuntoliikunnan ammattilaisten Gymtec-messuilla pureudutaan kuntosali- ja fitnessalan uutuustrendeihin. Messuilla puhuttavat muun muassa kuntoliikunnan palveluiden monipuolistumisen tarve sekä sosiaalisen median merkitys nuorten aikuisten kuntoilun motivoijana. Tapahtuma esittelee myös uusimpia laitteita sekä välineitä kunto- ja kuntoutuskeskuksille.   

– Suomen kuntosali- ja fitnessalalla myllertää tulevaisuudessa ainakin kaksi uutta trendiä. Ensinnäkin palvelut monipuolistuvat, josta yhtenä esimerkkinä on perinteisen yksilöohjauksen rinnalle kehittyvä pienryhmätoiminta. Toiseksi sosiaalisen median merkitys kuntoilun motivoijana kasvaa entisestään, sillä some uusine lisäpalveluineen houkuttelee erityisesti alle 30-vuotiaita kuntosaleille. Gymtec-messuilla selviää se työkalupakki, jolla muun muassa näihin alan uudistuksiin vastataan tulevina vuosina, sanoo KF-lehden kustantaja Ari Katajisto.  

Fysioterapiaan ja kuntoutukseen keskittyvä Fysiotec on alan ammattilaisten oma tapahtuma. Kolmannen kerran järjestettävillä messuilla kohtaavat fysioterapeutit, toimintaterapeutit, osteopaatit, kiropraktikot ja kuntoutustyöntekijät sekä kylpylöiden, fysikaalisten hoitolaitoksien, koulujen ja oppilaitosten kuntoutusvastaavat. Fysiotec-messut kokoavat alan toimijat ja tuoreimman tiedon saman katon alle.

Väestön ikääntyessä kuntoutuksen ja fysioterapian rooli kasvaa jatkuvasti. Nyt kiinnitetäänkin erityistä huomiota ihmisten toiminta- ja työkyvyn ylläpitämiseen sekä ongelmien varhaiseen tunnistamiseen. Hoitoa pyritään tehostamaan esimerkiksi uusien hoitomenetelmien käyttöönotolla sekä lisäämällä yhteistyötä hoidon vaikuttavuuteen liittyvässä tutkimuksessa.

Tampereen Messut Oy toteuttaa Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messut yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry:n, opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Kuntaliiton / Efeko Oy:n, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n, Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, K&F Professional -lehden, lajiliittojen ja alan yritysten kanssa.  


LISÄTIEDOT:
www.sportec.fi, www.greentec.fi, www.gymtec.fi, www.fysiotec.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 0207 701 230, 040 350 0445, mikael.wanska@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877, meri.mattila@tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs