Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomeen kaksi mitalia nuorten kultaseppien PM-kilpailusta Tanskasta

Koulutuskeskus Salpaus

Suomeen kaksi mitalia nuorten kultaseppien PM-kilpailusta Tanskasta

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2013 klo 10:29
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Helsinkiläinen Niko Vakkuri voitti ja porvoolainen Ester Eriksson sijoittui kolmanneksi nuorten kultaseppien Nordic Gold -kilpailussa, joka järjestettiin Kööpenhaminassa 22.–25.8. Hopeamitali meni Tanskaan. Vakkuri ja Eriksson opiskelevat molemmat kultasepänalaa Koulutuskeskus Salpauksessa.

Pohjoismaiden-mestaruuskilpailu (entinen Bella Nordic) järjestetään Tanskassa joka vuosi, ja se on tarkoitettu valmistumassa oleville koruntekijöille. Vakkuri palkittiin 50 000 Tanskan kruunulla ja Eriksson 10 000 kruunulla. Kilpailijoita oli yhteensä kymmenen, kaksi kustakin Pohjoismaasta. Suomalaiset edustajat kilpailuun valitsi Kultaseppien liitto.

Vakkuri ja Eriksson ovat molemmat 23-vuotiaita ja osallistuivat ensimmäistä kertaa ammattitaitokilpailuun.

- Kisareissu oli kokemuksena tosi hyvä. Voitto tuli täytenä yllätyksenä, kertoo Vakkuri.

Kilpailutehtävänä oli valmistaa piirustusten mukaan kultainen rintakoru, joka esitti veturinpyöriä, sillä kilpailupaikkana toimi vanha veturihalli. Aikaa työn tekemiseen oli 22 tuntia kolmen päivän aikana.

- Kilpailutyötä oli kiva, mutta aikarajan takia myös stressaava tehdä. Normaalissa arjessa noin haastavaa työtä ei tule tehtyä yhtä lyhyessä ajassa, kertoo Eriksson.

- Monessa kohdassa sai olla tosi tarkkana, sanoo Vakkuri.

Vakkuri opiskelee kolmatta vuotta kultasepänalan artesaaniksi Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa. Hän on suorittanut suuren osan opinnoistaan työssäoppien. Ester Eriksson suorittaa oppisopimuksella ammattitutkintoa ja työskentelee Porvoossa.

- Oppisopimus on hyvä muoto opiskella, koska tämä ammatti on niin käytännönläheinen, hän sanoo.

Lisätietoja
Niko Vakkuri, puh. 040 551 1141
Ester Eriksson, puh. 044 9965 379

Liitetiedostot

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs