Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomalaista meriosaamista Brasiliaan

Turun ammattikorkeakoulu

Suomalaista meriosaamista Brasiliaan

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2014 klo 13:17
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu yhteistyökumppaneineen vie meriosaamista Brasiliaan. FinBraTech-hankkeessa on perustettu toimintayksikkö Recifeen suomalaisen meriosaamisen viennin edistämiseksi. Meriklusteriin liittyvä "sininen talous" nähdään suurena mahdollisuutena erityisesti Varsinais-Suomessa.

Turun ammattikorkeakoulun koordinoima ja Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama "FinBraTech"-hanke toimii väylänä suomalaisten oppilaitosten koulutusviennille, suomalaisten ja brasilialaisten yritysten vientipyrkimyksille sekä oppilaitosten opiskelijoiden, opettajien ja tutkijoiden henkilövaihdolle Suomesta Brasiliaan ja Brasiliasta Suomeen.

Hankkeen kautta kehitetään myös meriteollisuuden koulutusta ja tutkimusta harjoittavien oppilaitosten keskinäistä yhteistyötä sekä yhteistyötä teknologiateollisuusyritysten kanssa.

Osana hanketta suomalaisia insinööriopiskelijoita on parhaillaan vaihto-opiskelijoina Brasiliassa, ja vastaavasti aiemmin on brasilialaisia opiskelijoita ollut Turussa.

Yhteistyökorkeakouluina Brasiliassa toimivat Pernambucon ja Paráan yliopistot. Kohdealueena oleva Pernambucon alue on voimakkaassa kasvuvaiheessa oleva alue, jonne kaivataan lisää osaamista ja osaavaa työvoimaa. Suomalaisten toimijoiden kanssa tehtävän yhteistyön toivotaan vahvistavan meriteollisuuden koulutusta ja osaamista.

Tervetuloa tutustumaan hankkeeseen ja kuulemaan tuoreeltaan 10.-14.11. Brasiliaan tehdyn matkan kuulumiset meriteollisuuden ja -logistiikan

Navigate-messuille 19.-20.11.

Turun messukeskukseen osastolle C41 (klo 10-17).

Osastolla esillä laajemminkin Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen meriosaamista.

 

Lisätiedot:

Meritekniikan yliopettaja Lauri Kosomaa, puh. 040 5163 389
lauri.kosomaa@turkuamk.fi  

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs