Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomalaisen hyvinvointimatkailun aarteita kaivetaan esille

Turun ammattikorkeakoulu

Suomalaisen hyvinvointimatkailun aarteita kaivetaan esille

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2014 klo 10:30
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Wellness-vallankumous leviää maailmalla ja sen ennustetaan muuttavan elinkeinoelämää yhtä paljon kuin aikanaan höyrykoneen, bensiinin tai tietokoneen keksiminen. Kyse on asennemuutoksesta; vastuun ottamisesta omasta terveydestä. 

Elintasosairauksien, stressin ja terveydenhuollon säästöjen puristuksessa yhä useampi on lomamatkoillaankin halukas kohottamaan henkistä ja fyysistä hyvinvointiaan. 

Kansainvälisen WelDest-hankkeen seminaari herättää matkailuyrityksiä ja -kohteita vastaamaan hyvinvointimatkailun trendiin.

WelDestin tulokset kertovat, että kansainväliset hyvinvointimatkailijat haluavat kohen-aa terveyttään kohteessa, joka tarjoaa rentoutumista, kauniita maisemia, luontoaktiviteetteja sekä hoitoja.

Miksi Suomea ei kuitenkaan tunneta hyvinvointimatkailukohteena?

Moni suomalainen lataa akkujaan liikkumalla luonnossa, nautiskelemalla mökillä lintujen laulusta sekä vihtomalla jumittuneita lihaksia saunassa. Mustikat, tyrni sekä muut luonnon superfoodit ovat monelle osa terveellistä luontosuhdetta.

Myös Turun alueella saaristoineen on paljon tarjottavaa. Ongelmana on, että ulkomaalaisen, mutta myös citysuomalaisen, on vaikea löytää tätä tarjontaa. Lähes jokaisen suomalaisen matkailukohteen nettisivuilta löytyvät samat linkit: majoitus, ravintolat, nähtävyydet ja aktiviteetit. Matkailukohteen profiili ja kohderyhmäajattelu ovat piilossa.

 

               TERVETULOA KUULEMAAN AIHEESTA LISÄÄ

              tiistaina 16.9.2014 klo 10.30 – 11.30

Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun toimipisteeseen,

TIERA-luokkaan, Lemminkäisenkatu 30, TURKU

- Kannustamme matkailuyrityksiä tuotteistamaan suomalaisia hyvinvoinnin elementtejä kansainvälisille matkailijoille. Matkailualalla on myös yhä tärkeämpää, että kohde kokonaisuudessaan näyttää houkuttelevalta ja niin julkisilla kuin yksityisilläkin toimijoilla on yhteinen visio, jota kohti kohdetta kehittää. WelDest tuottaa matkailukohteille itsearviointityökalun, jota kohde voi käyttää pyrkiessään kasvattamaan kilpailukyky-ään, kertoo matkailupalvelujen lehtori Telle Tuominen.

Haastateltavina tilaisuudessa ovat lehtorit Susanna Saari ja Telle Tuominen sekä kansainväliset asiantuntijat László Puczko Unkarista, Donna Dvorak Tsekin tasavallasta sekä Daniel Binder Itävallasta. Tilaisuuden päätteeksi on tarjolla lounas.

 

Lisätiedot:

Telle Tuominen, Matkailupalveluiden lehtori,

WelDest -hanke, 044-9074960

telle.tuominen@turkuamk.fi  

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs