Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Studia Generalia -luentosarja aikuisten hyvinvoinnista

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Studia Generalia -luentosarja aikuisten hyvinvoinnista

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2012 klo 08:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Tulevaisuudenuskon vahvistaminen on tärkein keino tukea Kymenlaakson nuorten hyvinvointia. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun hallinnoima Voi Hyvin Nuori -hanke järjestää kolme Studia Generalia -luentoa, joissa hankkeen tutkimustuloksia nuorten hyvinvoinnista lähestytään eri teemojen kautta. Tilaisuudet ovat luonteeltaan keskustelevia – tarkoituksena on löytää uusia vaikutuskeinoja yhteisen keskustelun avulla.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Tapahtumapaikkana on Jylpyn kampuksen auditorio, osoite Takojantie 1, Kotka.

Luennot

Ti 13.11.2012 klo 14–15.30
Nuorten aikuisten hyvinvointi ja sen edistäminen

Luennossa käsitellään eri elämänalueiden vaikutusta nuorten aikuisten koettuun hyvinvointiin sekä syrjäytymisen kokemuksen syntymistä. Tulokset perustuvat vuoden 2011 alussa kerättyyn aineistoon, jossa vastaajina olivat Kymenlaaksossa asuvat nuoret aikuiset. Luennon pitää tutkimuspäällikkö Valdemar Kallunki KyAMK:sta. Kommenttipuheenvuoron antaa perusturvajohtaja Päivi Mattila. Aiheesta käydään yleisökeskustelu tavoitteena löytää keinoja nuorten aikuisten hyvinvoinnin tukemiseksi Kymenlaaksossa.

Ti 27.11.2012 klo 14–15.30
Asevelvollisuus ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin tukeminen

Tarkastelun kohteena on varusmies- ja siviilipalvelu siirtymävaiheena, joka tarjoaa erityisen mahdollisuuden tukea nuorten sosiaalista osallisuutta ja hyvinvointia. Voi hyvin nuori -hankkeessa toteutettiin sosiaalista osallisuutta koskeva kysely sekä varusmies- että siviilipalvelusvastaajilta. Tilaisuudessa keskustellaan keinoista, joilla sosiaalista osallisuutta esimerkiksi työhön, opiskeluun ja harrastuksiin voitaisiin tukea asevelvollisuusaikana. Luennoitsijana on Valdemar Kallunki ja kommenttipuheenvuoron pitäjinä johtaja Mikko Reijonen ja sosiaalikuraattori Riikka Sarapelto.

Ti 4.12 2012 klo 14–15.30
Nuorten aikuisten terveyden edistäminen

Tällä luentokerralla paneudutaan nuorten aikuisten terveyskäyttäytymiseen sekä siihen, mihin osatekijöihin tulisi vaikuttaa, jos halutaan muuttaa nuoren terveyskäyttäytymistä. Lisäksi luennolla tarkastellaan terveyden merkitystä elämäntyytyväisyyden lähteenä. Luennoitsijana ja keskustelun vetäjänä on projektitutkija Olli Lehtonen.

Menestyksekäs Voi hyvin nuori! -hanke tutkii empiirisin keinoin nuorten hyvinvoinnin ja syrjäytymisen rakenteita. Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten aikuisten hyvinvointia lisäämällä tietoa kohderyhmistä sekä kehittämällä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää. Vuoden 2012 lopussa päättyvän kaksivuotisen hankkeen yksi päärahoittajista oli Tekes. Lisätietoa hankkeesta: www.kyamk.fi/vhn.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
tutkimuspäällikkö Valdemar Kallunki
p. 044 702 8761, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

KyAMK:n kaikki mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs