Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SteinerOPS 2016 -julkistusjuhla ja miniseminaari 29.10.

Snellman-korkeakoulu

SteinerOPS 2016 -julkistusjuhla ja miniseminaari 29.10.

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2015 klo 11:53
Julkaisija: Snellman-korkeakoulu

SteinerOPS 2016 -julkistusjuhla ja miniseminaari 29.10. kello 1416

Valtakunnallinen

opetussuunnitelmarunkotyö valmistui –

koulukohtaistaminen alkaa

Steinerkoulujen ja steinerpedagogisen esiopetuksen opetussuunnitelmarunko on valmistunut. Opetussuunnitelmarunko on valtakunnallisten perusteiden pohjalta laadittu steinerpedagoginen kokonaisuus ja paikallisen opetussuunnitelman laadinnan avuksi tarkoitettu työkalu. Opetussuunnitelman perusteiden uudistamiseen liittyneen valtakunnallisen steinerkoulujen opetussuunnitelmien kehittämis- ja uudistamisprojekti syntyi koulujen välisenä yhteistyönä ja sen organisoi Steinerkasvatuksen liitto ry. Ohjausryhmä perustettiin loppusyksyllä 2013 ja kirjoittamistyöhön meni noin yksi vuosi. Koulukohtaistamistyö on alkanut kouluissa vähitellen ja uudet OPSit ovat käytössä koulujen alkaessa syksyllä 2016.

Steinerkoulujen valtakunnallisen yhteistyön hedelmää juhlitaan Snellman-korkeakoulussa torstaina 29.10. kello 14.00 alkaen. Tilaisuus kestää kaksi tuntia. Opetushallituksen puheenvuoron tilaisuudessa käyttää opetusneuvos Irmeli Halinen. Juhlapuheen pitää kasvatustieteen tohtori Arto O. Salonen otsikolla Ekososiaalinen sivistyskäsitys - kohti täyttä ihmisyyttä:

. Olemme siirtyneet ihmisen aikaan. Tulevaisuus on meistä ihmisistä riippuvaista enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tarvitsemme sivistyskäsityksen ravistelua, sillä vallalla oleva sivistyskäsitys ei enää toimi. Se ei herätä luottamusta hyvään tulevaisuuteen eikä lisää ihmisten kokemusta hyvinvoinnista. Päinvastoin: sen siivittämänä kilpailemme toisemme voimattomiksi. Tarvitsemme paremmin elämää kannattelevan olemassa olemisen ihanteen, joka lisää elinvoimaisuuttamme ja antaa syyn tuleville sukupolville olla meistä ylpeitä.

Opetussuunnitelmatyössä on kyse pedagogisen teorian ja käytännön edelleen kehittämisestä. Dialogista ja tutkimuksellista otetta painottamalla vältetään oppien muodostumista, jäykkyyttä ja traditioon perustuvaa toimintaa. Pedagogiikka pitää synnyttää uudelleen jokaisella tunnilla ja jokaisena koulu- ja esiopetuspäivänä.

Lisätietoja:

Opetussuunnitelmarungon toimittajat
Jarno Paalasmaa,
jarno.paalasmaa@steinerkasvatus.fi, 050 563 4441 Eeva Raunela, eeva.raunela@steinerkasvatus.fi, 040 581 8133

ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt:
Chia Koskinen (vs. toiminnanjohtaja),
chia.koskinen@steinerkasvatus.fi, 050 381 5205 

Liitetiedostot

 

Steinerkasvatuksen liitto ry on kaiken steinerpedagogisen toiminnan katto- ja yhteistoimintajärjestö Suomessa.

Steinerkasvatuksen liitto ry perustettiin 4.10.2008 Espoossa. Liiton perustamisajatuksena oli koota kaikki steinerpedagoginen toiminta yhden yhdistyksen piiriin ja näin selkiyttää sekä voimistaa steinerkasvatuksen kenttää Suomessa.

Steinerkasvatuksen liitto jatkaa yli 50 vuotta vanhaa perinnettä ja yhdistää Steinerpedagogiikan seuran ja Steinerpedagogisten yhteisöiden toiminnot.

 

Snellman-korkeakoulu on yksityinen oppilaitos, joka aloitti toimintansa vuonna 1980. Korkeakoulun suunnittelun lähtökohtana on ollut J.V. Snellmanin ja Rudolf Steinerin kasvatusfilosofinen ajattelu.

Kysymys ihmisyyden arvoista nousee opintojen keskeiseksi kysymykseksi. Sitä pyritään valaisemaan filosofisen tarkastelun, monipuolisen taiteellisen harjoittelun sekä sosiaalisen toiminnan avulla.

Vuonna 2002 Snellman-korkeakoulu sai eduskunnan päätöksellä virallisen aseman vapaan sivistystyön oppilaitoksena. Korkeakoulua ylläpitää Snellman-korkeakoulun kannatusyhdistys ry.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs