Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Statsandelarna rasar för Axxell

Axxell

Statsandelarna rasar för Axxell

Pressmeddelande.
Publicerad: 25.11.2015 kl. 09:00
Utgivare: Axxell

Budgetarbetet pågår inom Axxell och nu står det klart att utmaningarna är enorma.

För Axxell Utbildning Ab innebär statens färska besked om statsandelarna för grundutbildningen ett oerhört stort inkomstbortfall. Enhetspriset för grundutbildningen sjunker med ca 982 euro/studerande, nästan 9 %, vilket innebär ett inkomstbortfall på ca 1,45 miljoner euro.

Då man till detta lägger statens tidigare beslut om minskad finansiering till integrations- och arbetskraftsutbildningen sjunker hela bolagets omsättning 2016 från 33 miljoner till ca 26 miljoner.

Att få ned utgifterna i samma takt är inte möjligt. Mycket har gjorts under de tre senaste åren, men de nya nedskärningarna gör att budgeten för 2016 för närvarande ändå visar ett underskott på hela 2,8 miljoner euro.  Detta innebär bl.a. att samarbetsförhandlingar med hela personalen kommer att bli aktuella under början av år 2016.

Nu vidtar ett idogt arbete för att med alla tillbudsstående medel krympa underskottet, såväl genom ökade intäkter som minskade kostnader. Fastighetsutgifterna kommer ännu en gång att synas särskilt noggrant i sömmarna. Hela personalen kommer att engageras i arbetet för att förbättra budgetbalansen.

Undervisnings- och kulturministeriet kommer att uppmärksammas på situationen vid en träff inom nära framtid.

Tilläggsuppgifter ger VD Stefan Johansson, tfn 044-739 7340 eller rektor Lena Johansson, tfn 044-739 7345.

Axxell erbjuder månsidig utbildning för både ungdomar och vuxna på nio orter (Helsingfors, Esbo, Vanda, Ekenäs, Karis, Kimito, Pargas, Åbo och Lappfjärd). I Axxells utbildningsutbud ingår yrkesutbildning, folkhögskolutbildning och invandrarutbildning på både svenska och finska. Axxell har ca 4000 studerande, varav 1300 är ungdomar. Personalstyrkan uppgår till ca 350 personer.

Axxell upprätthålls av bolaget Axxell Utbildning Ab.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs