Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Stadin Demarinuorten kevätkokous vaatii keinoja koulukiusaamisen ennaltaehkäisyyn!

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Stadin Demarinuorten kevätkokous vaatii keinoja koulukiusaamisen ennaltaehkäisyyn!

Julkaistu: 27.03.2013 klo 13:14
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Kannanotto 26.3.2013
Julkaisuvapaa: heti

Kannanotto: Stadin Demarinuorten kevätkokous vaatii keinoja koulukiusaamisen ennaltaehkäisyyn!

Helsingin Sosialidemokraattinen Nuorisopiiri haluaa lisää keinoja koulukiusaamisen kitkemiseen helsinkiläisissä kouluissa. Opettajilla ja kouluhenkilökunnalla tulee olla resursseja puuttua kiusaamistapauksiin, mutta myös tunnistaa kiusaamisen eri muodot. Valitettavan usein kiusaaminen tulkitaan vain kahden oppilaan keskinäiseksi nahisteluksi, asiaa vähätellen. Tutkimuksen mukaan vain 12 prosenttia koulukiusaajista saa rangaistuksen, vaikka koulukiusaamisessa on aina kyse väkivallanteosta – oli se sitten fyysistä tai henkistä väkivaltaa.

Eikö kiusaamiseen uskalleta puuttua, vai eikö kiusaamista oteta tosissaan kouluissa? – ihmettelee Stadin Demarinuorten puheenjohtaja Lauri Väänänen.

Vähättelyn sijaan epäselviltä näyttäviin kiusaamistilanteisiin tulisi aina puuttua. Vanhempien tulisi yhteistyössä kouluhenkilökunnan kanssa seurata lasten ja nuorten kännyköiden sekä netin käyttöä, sillä kiusaaminen on siirtynyt nettiin ja sosiaaliseen mediaan. Keinoja kiusaamisen ennaltaehkäisyyn on useita; esimerkiksi Facebook- ja kännykkäkiellot koulussa, valvonnan lisääminen välitunneilla, matalan kynnyksen kuraattori- sekä mielenterveyspalvelut, vanhempien mukaan ottaminen, paremman yhteishengen luominen erilaisilla hankkeilla ja tapahtumilla sekä opettajien resurssien lisääminen.

Stadin Demarinuoret haastaa helsinkiläiset koulut keksimään keinoja paremman oppimisympäristön luomiseksi ja kiusaamisen ehkäisemiseksi. Kiusaamiseen pitää uskaltaa puuttua, jotta kiusaamisen kierre voidaan katkaista ajoissa! Yhteistyössä vanhempien ja alueen nuorisotyöntekijöiden kanssa ennaltaehkäisevää työtä koulussa tehdään parhaiten.

Stadin Demarinuoret – Helsingin Sosialidemokraattinen Nuorisopiiri ry - Stadin vanhin poliittinen nuorisojärjestö!

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs