Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Spirit ehdolla maaseudun parhaaksi käytännöksi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Spirit ehdolla maaseudun parhaaksi käytännöksi

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 07:45
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Spirit – yrittäjyyslähettiläitä Kymenlaaksoon -hanke on finalisti valtakunnallisessa Parhaat käytännöt 2014 -kilpailussa. Kilpailun tarkoituksena on viestiä Suomen maaseudun kehittämisohjelman puitteissa syntyneistä hyvistä käytännöistä ja levittää onnistuneita toimintamalleja eri puolille Suomea.

Parhaat käytännöt 2014 -kilpailun yleisöäänestys on parhaillaan käynnissä sivustolla www.maaseutu.fi! Äänestys päättyy 27.10. ja kilpailun voittaja julkistetaan 29.10.2014 Maaseutugaalassa Lahden Sibeliustalossa. Nuoret-sarjassa voitosta kisaa kolme muuta hanketta.

Yrittäjyystietoisuutta maaseudun nuorille

Spirit-hankkeen tavoitteena on kertoa nuorille, että maaseutu on mahdollisuus innovatiivisille ja intohimoisille toimijoille. Hankkeessa valmennettiin kuusi Kyamkin opiskelijaa yrittäjyyslähettiläs-projektipäälliköksi, jotka ideoivat tiiminsä kanssa nuoria innostavia tapahtumia. Tapahtumien tavoitteena oli lisätä toisen asteen opiskelijoiden tietoisuutta ja innostusta maaseudun yrittäjyysmahdollisuuksista.

Kukin opiskelijatiimi ideoi tapahtuman, neuvotteli yhteistyökumppanit ja loi tarvittavat verkostot oppilaitoksiin, maaseutuyrityksiin ja yhteistyökumppaneihin. Tiimi hankki sponsorit ja yrittäjät tapahtumaan, toteutti markkinoinnin, tiedotti tapahtumasta sekä laati loppuraportin. Kantavana ajatuksena oli tekemällä oppiminen ja verkostoituminen.

Teematapahtumia oli kevään 2014 aikana 8 ja ne tavoittivat lähes 1000 henkilöä. Tapahtumien järjestelyihin osallistui 50 yhteistyökumppania, joista merkittävä osa oli alueen lähiruoka- tai muita yrittäjiä.

Teematapahtumien sarjan aloitti Iitin lukiolaisille suunnattu maaseutuaiheinen kysely. Kouvolan seudun ammattiopiston kokkiopiskelijoiden kanssa toteutettiin lähiruokapäivän opetusravintolaan. Yksi opiskelijatiimeistä järjesti yhdessä alueen maaseutuyritysten kanssa maaseudun mahdollisuuksia esittelevän päivän Kouvolan lukioiden opiskelijoille – ohjelmassa oli kilpailuja, maistiaisia, arvontaa ja yritysesittelyjä. Kauppakeskus Veturiin opiskelijat järjestivät Traktorimiitingin maatilatoreineen ja City-maajussi veivät Muodin Yö -tapahtumaan positiivista mielikuvaa maaseudusta. Teematapahtumat päättyivät moderneihin latotansseihin Kouvolan seudun ammattiopiston liiketalouden toimipisteessä.

Kyamkin opiskelijat ideoivat ja toteuttivat lisäksi nuoria maaseutuyrittäjiä esittelevän artikkelisarjan kaupunkilehti Pohjois-Kymenlaaksoon sekä viiden maaseutuyrityksen yritysvideot.

Spirit – yrittäjyyslähettiläitä Kymenlaakson 2013–2014 -hankkeen yhteistyökumppaneita oat MTK:n paikallisyhdistykset ja Pohjois-Kymen Kasvu ry. Hankeen rahoitti Euroopan maatalousrahasto.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Pasi Jaskari, 044 702 8966
Opiskelijoiden ohjaus, lehtori Sinikka Pekkalin, 044 702 8780
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kuvat 

Kyamkin opiskelijoiden ottamia kuvia on liitteenä ja kuvatekstiehdotuksia alla. Pyydämme mainitsemaan kuvaajan nimen.

Kuva_1_Geenielain.jpg
Kuvaaja: Salla Kytömäki

Iitin tapahtumaan osallistui lukiolaisten lisäksi myös yläasteen opiskelijoita, jotka piirsivät ajatuksia maaseudusta ja yrittäjyydestä. Opiskelijoiden mielestä maaseudulla voisi kasvaa erilaista karjaa ja kasveja!

Kuva_3_Ruoka_annos_lahiruokaa.jpg
Kuvaaja: Henna Gardemeister

Kyamkin opiskelijat toteuttivat Kouvolan seudun ammattiopiston kokkiopiskelijoiden kanssa lähiruokapäivän opetusravintolassa. Tarjolla oli herkullisia annoksia!

Kuva_7_lakritsanmaistiaisia_Janta_Sanna.jpg
Kuvaaja: Meeri Akkila

Kyamkin opiskelijat Janita Rahikainen ja Sanna Katajisto maistattavat Kouvolan lukiolla lakritsaa. Kouvolalainen lakritsa oli mukana laajasti tapahtumissa.

Kuva_8_Messevat_traktorit_Veturi.jpg
Kuvaaja: Henna Gardemeister

Nykytraktorissa on messevää istua, siinä on kokoa ja tyyliä. Traktoreita esitteli kauppakeskus Veturin parkkipaikalla Kouvolan seudun ammattiopiston luonnonvara-alan edustajat.

Kuva_10_Markkinoinninopiskelijat_Veturi
Kuvaaja: Henna Gardemeister

Kyamkin markkinoinnin opiskelijat tietävät, että tapahtumilla pitää olla yhteinen ilme ja teema. Teematapahtumien sloganina oli SPIRIT - trendikäs maaseutu. Slogan oli opiskelijoiden kehittelemä, logon visuaalisen suunnittelun markkinoinnin opiskelijat antoivat ammattikorkeakoulun viestinnän opiskelijan tehtäväksi. Pöydät on laitettu valmiiksi ja yrityksiä odotellaan. Kuvassa on osa Veturin tapahtumasta vastanneesta Kyamkin opiskelijatiimistä. Verkostot toimivat!

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs