Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Sosiaalialan opintoihin on otettu mukaan Lapset puheeksi -menetelmä

Turun ammattikorkeakoulu

Sosiaalialan opintoihin on otettu mukaan Lapset puheeksi -menetelmä

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 09:35
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat saavat valita uutena koulutuksena Lapset puheeksi -menetelmän. Sosionomit hyödyntävät menetelmää omassa ammatissaan esimerkiksi lastensuojelun ja perhetyön työvälineenä.

Opiskelijat ovat päässeet hyödyntämään menetelmää esimerkiksi Raision perhepalvelun sosiaalityöntekijän työparina, asiakasperheiden kanssa aidoissa asiakastilanteissa. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla kerrotaan Lapset puheeksi -menetelmästä tarkemmin. ”Lapset puheeksi -menetelmää kutsutaan kuuntelevaksi keskusteluksi, jossa on ensin kuunneltava. Jo kuulluksi tuleminen on ihmiselle voimia antava kokemus”.  

– Menetelmä on kehitetty perheille, jotta lapset tulisivat paremmin esiin keskusteluissa. Tavoitteena on, että yhteisymmärrys sekä tasa-arvoisuuden tunne vanhempien ja esimerkiksi päiväkodin työntekijöiden välillä paranisi. Näin molemmat tahot ovat paremmin selvillä lapsen tarpeista ja mahdollisista ongelmista ja ilonaiheista, kertoo perhekuraattori Minna Lehtinen.

Lapset puheeksi -koulutus on kolmen päivän mittainen. Koulutuspäivien väliin jää aikaa harjoitella menetelmää käytännössä.  

Tavoite on saada levitettyä menetelmää mahdollisimman laajasti myös peruspalveluihin esimerkiksi kouluihin, päiväkoteihin ja neuvoloihin. 

– Esimerkiksi Raahessa peruskoulujen vanhempainvartti-keskusteluissa käytetään menetelmää keskustelun runkona, kertoo Minna Lehtinen.

Turun ammattikorkeakoulu ja Raision kaupunki ovat koulutuksen rahoittajia

Lapset puheeksi -menetelmä on osa Yhdessä oikeaan aikaan -hanketta. Turun AMK ja Raision kaupunki ovat yhdessä mahdollistaneet koulutuksen toteutumisen.

Laura Närvi ehdotti yhteistyötä, jotta Lapset puheeksi -menetelmä saataisiin myös Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmaan, kertoo Minna Lehtinen.

Turussa Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajakoulutuksen on käynyt mm. Raision perhepalveluista perhekuraattori Minna Lehtinen ja Turun AMK:sta sosiaalialan opettaja Laura Närvi. Menetelmän on tuonut Suomeen Yhdysvalloista lasten psykiatri Tytti Solantaus.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Minna Lehtinen

Terveys ja hyvinvointi, p. 044 907 4962

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs