Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Smart Cities in Smart Regions 2016-konferenssi tuo älykästä erikoistumista Lahteen

Lahden ammattikorkeakoulu

Smart Cities in Smart Regions 2016-konferenssi tuo älykästä erikoistumista Lahteen

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2016 klo 14:17
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Ensimmäinen kansainvälinen Smart Cities in Smart Regions 2016 konferenssi järjestetään Lahden Sibeliustalolla 10.–12.5.2016. Lahden ammattikorkeakoulu yhteistyökumppaneidensa kanssa tuovat Lahteen huipputason kansainvälisen ohjelmakokonaisuuden ajankohtaisiin kaupunki- ja aluekehityksen teemoihin liittyen. Konferenssiin odotetaan noin 250 osallistujaa ja lähes 100 asiantuntijaesitystä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Konferenssin ohjelmassa nähdään tieteellisen tutkimuksen rinnalla runsaasti käytännön esimerkkejä kaupunkien, yritysten ja yhteisöjen kehityshankkeista ja innovaatioista.

Osallistujat pääsevät verkostoitumaan sekä päivittämään ja jakamaan osaamistaan esimerkiksi kaupunkisuunnittelun uusiin työkaluihin, alueelliseen erikoistumiseen ja älykkäisiin palveluratkaisuihin liittyen. Esitystarjonnasta löytyy kokemuksia monen suomalaisen ja kansainvälisen kaupungin matkasta kohti kestävää tulevaisuuden kaupunkia.

Konferenssin ohjelmassa kansainvälisiä huippupuhujia

Päivien kattava ohjelmatarjonta rakentuu pääpuhujien, eri alojen asiantuntijoiden puheenvuoroista, rinnakkaisista työpajoista sekä vierailukohteista. Tapahtuman ensimmäinen pääpuheenvuoro kuullaan Markku Markkulalta, joka toimii Euroopan alueiden komitean puheenjohtajana. Päivien aikana pääpuhujapuheenvuoroista vastaavat esimerkiksi Cambridge-yliopiston professorit Alan Barrell ja Douglas Crawford-Brown sekä Aalto-yliopistossa Executive in Residence-nimikkeellä toimiva Bruce Oreck.

Smart & Clean Lahti näkyvästi esillä ohjelmassa

Lahden referenssikohteet ja osaamiskeskittymät ovat konferenssin ohjelmassa esillä paitsi asiantuntijapuheenvuoroissa niin useissa kohdevierailuissa. Osallistujat pääsevät tutustumaan muun muassa Lahden muotoilu- ja ympäristöosaamisen antiin. Konferenssin aikana allekirjoitetaan myös Lahden kiertotalousjulistus sekä käynnistetään Lahden innovaatioverkosto. Verkoston tarkoituksen on edistää Lahden osaamiskeskittymien kansainvälistä verkostoitumista, sekä lisätä tutkijoiden liikkuvuutta ja kansainvälistä TKI-toimintaa.

Lisätietoa

Puhujat, teemat ja ohjelma www.lamk.fi/Smartlahti

Ilkka Väänänen, Tutkimusjohtaja, p. 050 321 889, ilkka.vaananen@lamk.fi
Anna Aalto, Projektipäällikkö, p. 050 559 4046, anna.aalto@lamk.fi  
Viivi Rasimus, Projektityöntekijä, viivi.rasimus@lamk.fi

Liite 1. Konferenssin teemapolkujen kuvaukset

Liitetiedostot

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa. Yhteishaku korkeakouluihin on käynnissä 16.3.-6.4.2016.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs