Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Skanska rakentaa Metropolialle energiatehokkaita tiloja Vantaan Myyrmäen kampukselle

Skanska Oy

Skanska rakentaa Metropolialle energiatehokkaita tiloja Vantaan Myyrmäen kampukselle

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 11:45
Julkaisija: Skanska Oy

Metropolia Ammattikorkeakoulu kaksinkertaistaa Vantaan Myyrmäen kampuksensa tilat. Skanska toteuttaa Metropolialle noin 15 000 bruttoneliömetriä uusia opetustiloja. Hanke on osa Metropolian kampusrakenteen uudistusta, jossa keskitetään toiminnot nykyisestä 20 toimipisteestä neljälle kampukselle.

Uudisrakennuksen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen, ja sinne toteutetaan sekä aurinkopaneeleita että viherkatto. Aurinkopaneeleilla pystytään kattamaan arviolta 10 % uudisrakennusosan vuosittaisesta sähköntarpeesta.

”Metropoliassa opiskelijat kartuttavat osaamista, jota he tarvitsevat energiatehokkuusvaatimusten tiukentuessa. Myös tilojemme on siksi oltava edelläkävijöitä tässä asiassa”, linjaa Metropolian kampushankkeen projektijohtaja Simo Hoikkala.

Lokakuussa 2016 käynnistyvä rakennusurakka sisältää uusien tilojen lisäksi myös jonkin verran Metropolian Myyrmäessä sijaitsevien olemassa olevien tilojen uudistustöitä. Hanke valmistuu elokuussa 2018.

Metropolia keskittää toimintansa 20 toimipisteestä neljälle kampukselle asteittain 2019 mennessä. Uudistuksen jälkeen kampukset sijaitsevat Vantaan Myyrmäessä, Espoon Leppävaarassa ja Helsingin Arabianrannassa. Lisäksi Helsingin Myllypuroon rakennetaan täysin uusi kampus.

”Metropolia on meille todella merkittävä kumppani, jonka kanssa teemme yhteistyötä monin eri tavoin. Noin puolet Oppiva-harjoitteluohjelmaamme vuosittain osallistuvista opiskelijoista tulee Metropoliasta. Järjestämme yhteistyössä työturvallisuuskorttikoulutusta ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille sekä mahdollisuuden käydä yritysvierailulla tutustumassa Skanskaan. Osallistumme vuosittain Metropolian rekrytointitapahtumiin ja järjestämme opiskelijoille heidän ajankohtaisiin kursseihinsa liittyviä työmaavierailuja”, kertoo Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

”Etsimme koko ajan uusia tapoja kehittää yhteistyötämme, jotta opiskelijoilla olisi valmistuessaan mahdollisimman hyvät valmiudet työelämään. On hienoa, että saamme nyt myös toteuttaa Metropolialle uusia tiloja”, Mettälä jatkaa.

Lisätietoja:

Metropolia Ammattikorkeakoulu, kampushankkeen projektijohtaja Simo Hoikkala, puh. 050 366 0545, simo.hoikkala[at]metropolia.fi

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Jussi Ranne, puh. 040 560 1356, jussi.ranne[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

www.skanska.fi/kotipaneeli

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Metropolia kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Metropolia muodostaa yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat ja joka synnyttää oivalluksia ja osaamista työhön ja hyvinvointia elämään. Metropolia on vastuullinen kumppani ja korkeakoulutuksen uudistaja, joka yhteistyössä löytää uusia ratkaisuja ja rakentaa parempaa tulevaisuutta.

www.metropolia.fi/kampukset

 www.metropolia.fi/myyrmaki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs