Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Sisustus on Taitaja2015-tapahtuman näytöslaji

Taitaja2015

Sisustus on Taitaja2015-tapahtuman näytöslaji

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 09:15
Julkaisija: Taitaja2015

Sisustusoppiin!

 

Taitaja2015 yllättää uudella näytöslajillaan. Sisustus on trendi joka jakaa mielipiteitä. Se on myös trendi josta ei helpolla eroon pääse. Ajasta ja lamasta huolimatta kauneus on lisäarvo, joka ei välttämättä sisustuksessa maksa. Kekseliäisyydellä voi myös sisustaa.

 

Sisustajan työ helposti käsitetään pelkäksi suunnitteluksi, mutta sitä se ei suinkaan ole. Sisustajan opintoihin  sisältyy opintokokonaisuuksia kuten maalaus - ja lattianpäällystystyöt, sisustusverhoilu, kalusterakentaminen ja sisärakentaminen. Sitten on vielä sisustustyöt, johon kuuluu suunnittelun teoriaa ja koko sisustuksen kokonaisuuden hallintaa, lajin varavastaava Eeva Forsman kertoo.

 

-Sisustajan tutkinto on monipuolinen. Sisustaja osaa tehdä kokonaisuuksia, jos ajatellaan vaikka huoneistoremonttia. Hän pystyy tekemään kaikki sisätilojen pintakäsittelytyöt, tekemään pienet verhoilutyöt , ompelemaan sisustustekstiilejä ja kalustamaan sekä asentamaan kalusteet. Lisäksi sisustaja kykenee rakentamaan kevyitä väliseiniä, listoittamaan ja paneloimaan, jatkaa Eeva Forsman. Ja kaikki työt tehdään tietysti sisustajan silmällä, estetiikka huomioon ottaen.

 

Eeva Forsmanin mielestä koulutuksen monipuolisuus on etu työmarkkinoilla. Sisustajalla on valmiudet moneen ammattiin kuten esimerkiksi sisustus- ja rakennuspuolen ammatteihin, rakennus- ja remonttialan yrityksiin, asiakaspalvelutöihin tai vaikkapa omaan yritykseen.

 

Taitaja2015-tapahtumaan on sisustukselle rakennettu oma lajialue. Alueelta löytyy neljä huoneaihiota ja kilpailijoiden tehtävänä on sisustaa huoneet alusta loppuun teemalla Yhteisöllisyys. Ennakkotehtävänä kilpailijat ovat suunnitelleet tilan ja sisustusmateriaalit ja kalusteet on valittu etukäteen. Kilpailu kilpailualueella etenee moduuleittain ja aiheittain loogisesti lattianrakentamisen kautta sisustusverhoiluun,  viimeisteltyyn lopputulokseen asti.

 

Tapahtumateemoista kestävän kehityksen-teema näkyy sisustusverhoilussa. Lähtökohta materiaalivalinnoissa onkin kierrätettävyys. Verhoilemiseen käytettävän materiaalin kilpailija on itse suunnitellut ja tuo mukanaan.  Onkin kiinnostavaa nähdä millaisiin innovaatioihin  on päädytty materiaaleja mietittäessä.

 

Kestävä kehitys on huomioitu myös työkalujen hankinnassa. Osa työkaluista on lainatavaraa, jolloin on vältytty turhilta hankinnoilta. Tee itse-pisteen tehtävä tukee myös kierrätysajatusta, tehtävänä on valmistaa äitienpäiväkukka vanhoista kirjanlehdistä.

 

Sisustus on saanut lahjoituksena irtokalusteita ja sisustustarvikkeita Ikealta, ja kilpailun jälkeen ne lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, näin nekin päätyvät hyötykäyttöön.

 


Lisätietoja näytöslajista

 

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs