Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Sirkusta ja monitaiteellista menoa Salpauksen Kukko-festivaaleilla 5.–8.5.

Koulutuskeskus Salpaus

Sirkusta ja monitaiteellista menoa Salpauksen Kukko-festivaaleilla 5.–8.5.

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2016 klo 08:45
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen toisen vuoden sirkusopiskelijat järjestävät perinteisen Kukko-sirkusfestivaalin Salpauksen sirkuskeskuksessa Lahdessa 5.–8.5.2016. Ohjelmassa on opiskelijoiden esityksiä ja vierailevia artisteja. Torstaina vietetään perhepäivää.

Neljän sirkuksentäyteisen päivän aikana luvassa on ennennäkemätöntä ja ehtaa sirkusta, monitaiteellisia oivalluksia ja jännittäviä hetkiä. Suomalaisen sirkuksen tulevat ammattilaiset johdattavat kävijät sirkuksen monimuotoiseen maailmaan, jossa heidän päämääränsä on ylittää itsensä niin henkisesti kuin fyysisestikin – voltein ja kiepein. Opiskelijoiden esitysten lisäksi festareilla nähdään mm. lasten sirkusteatteriesitys Onnellinen prinssi sekä suomalaisten nuorisosirkusten esityksiä.

Avajaispäivänä, helatorstaina 5.5. vietetään perhepäivää, jonka ohjelma on suunnattu erityisesti lapsille ja lapsiperheille. Ohjelmassa on esimerkiksi ilmainen temppurata, jossa lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan sirkusta opiskelijoiden ohjauksessa. Festivaaleilla pääsee lisäksi osallistumaan avoimiin harjoituksiin, herkuttelemaan Kukkokahvilassa ja seuraamaan Open Stage -iltaa.

Kukon matka alkoi Hollolan taianomaisissa metsissä kolme vuotta sitten. Hurjien seikkailujen myötä tämä värikäs lintu keimastelee nykyisin Lahden keskustassa. Jo perinteeksi muodostuneet sirkusfestivaalit järjestetään jättimäisen kukon kunniaksi. Tapahtuman järjestelyissä on mukana sirkusopiskelijoiden lisäksi myös Salpauksen AV-viestinnän opiskelijoita. Yhteistyökumppaneina toimivat Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak ja Lahden Messut.

Suomalainen sirkus on kansainvälisesti tunnettua ja sen tekijät arvostettuja. Koulutuskeskus Salpaus tarjoaa ainoana Suomessa sirkusalan toisen asteen ammatillista koulutusta. Salpauksen sirkuskeskus sijaitsee Lahdessa osoitteessa Svinhufvudinkatu 13.

Lisätietoja: suunnittelija Petri Heikkilä, puh. 044 708 0263, petri.heikkila@salpaus.fi

www.kukkofestival.wordpress.com
www.facebook.com/events/393027030907009/
www.instagram.com/kukkofestival/

ennakkotiedostelut, lippujen varaukset ja myynti: kukko.festival@gmail.com

Liitteet:
kukkofestival-1-joonaspurastie.jpg, kuvaaja: Joonas Purastie
kukkofestival-2-joonaspurastie.jpg, kuvaaja: Joonas Purastie

Liitetiedostot

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 800. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs