Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Siä päätät - voimavaroja vaikeasti työllistyville nuorille

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Siä päätät - voimavaroja vaikeasti työllistyville nuorille

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 07:45
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Siä päätät -hanke etsii vaikeasti työllistyvien haminalaisten nuorten osallisuuden tukemiseen uusia ratkaisuja peli-innovaatioilla ja palvelumuotoilulla.

Hankkeeseen mukaan tulevat nuoret ovat keskeisessä roolissa pelien kehittämisessä. Heidän äänensä pyritään saamaan kuuluviin myös palvelumuotoilun eli palvelun asiakaslähtöisyyden kehittämisen avulla. Hankkeen tavoitteena on vaikeasti työllistettävien nuorten osallisuuden lisääminen ja heidän voimavarojensa vahvistaminen niin, että he löytävät itselleen mielekästä tekemistä, opiskelupaikan tai työtä.

Tavoitteena on kehittää toimintamalleja, joilla erityisen tuen tarpeessa olevat nuoret aikuiset (16–29-vuotiaat) saadaan integroitua yhteiskuntaan sosiaalisen osallistumisen kautta. Hanke koostuu pelien ja toimintamallien kehittämiseen liittyvistä osakokonaisuuksista, joissa molemmissa hyödynnetään asiakaslähtöistä palvelumuotoilua. Työelämän ulkopuolella olevien nuorten osallisuutta tuetaan sekä suoraan että välillisesti, sillä hankkeeseen osallistuville nuorille tarjotaan mielekästä tekemistä ja samalla kehitetään parempia menetelmiä nuorten aktivointiin ja auttamiseen.

Nuorten kehittämät mallit käytännön testiin

Kohderyhmään kuuluvat nuoret valitsevat ja kehittävät yhdessä ammattilaisten kanssa uusia toimintamalleja osallisuuden lisäämiseen. Kehitetyt mallit esitellään yhteistyötahoille, jotka ottavat menetelmät käyttöönsä omassa asiakastyössään. Mallien toimivuutta arvioidaan luonnollisessa ympäristössä yhdessä kokeneiden työntekijöiden ja kohderyhmään kuuluvien nuorten kanssa.

Käyttäjälähtöisen kehittämisen tavoitteena on, että menetelmät ja peli tulevat olemaan asiakkaille sopivia, työntekijöiden työhön soveltuvia ja organisaatioiden resurssien puitteissa toteuttamiskelpoisia. Hankkeen poikkihallinnollinen verkosto varmistaa menetelmien laaja-alaisen käyttöönoton. Hankkeen hyötynä on, että soveltuvia menetelmiä kokeillaan ja ne otetaan käyttöön hankkeen aikana.

ESR-rahoitteisen hankkeen kesto on 1.1.2015–30.6.2017. Osatoteuttajina ja -rahoittajina toimivat Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Haminan kaupunki, Sotek-säätiö ja Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Tiina Kirvesniemi
p. 044 702 8976, tiina.kirvesniemi (at) kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs