Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Semninaarissa uusinta tietoa jätteen käytöstä energian tuotannossa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Semninaarissa uusinta tietoa jätteen käytöstä energian tuotannossa

Kutsu.
Julkaistu: 20.05.2013 klo 14:04
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan Kymenlaakson ammattikorkeakoulun BLESK-hankeen järjestämää Bioenergia-seminaaria. Seminaarin teema on jätteenkäyttö energian tuotannossa. Vieraaksi saapuu alan osaajia Venäjän Pietarin alueelta.

Aika: keskiviikko 22.5.2013 kello 8.30–13
Paikka: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Metsolan Kampus, 1 krs. iso auditorio, Pääskysentie 1, 48220 Kotka

Seminaarin ohjelma

8.00–8.30
Ilmoittautuminen ja kahvi


8.30–10.30

  • Seminaarin avaus, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
  • St. Petersburg State Polytechnical University
    The prospects of biogas obtaining and using in the St Petersburg region
  • Science-Research Centre of ceramic engines named after Boiko
    Use of ceramic micro turbines in bioenergetics
  • Science- Technical Centre “Glass and Ceramics”
    Energy-saving technology for the waste water purification with the using of produced biogas for receiving of electric power. High temperature gas separating ceramic membrane for the purification of hydrogen produced from biogas.

 

10.30. –10.45
Tauko


10.45. – 13.00

Technopark LTA

Use of the wood wastes from processing plant to produce energy (gas generator)
North European Logistics Institute “NELI”,
Biokaasun käyttö Suomessa, Case - Kouvola

13.00. –14.00
Lounas (omakustanteinen)

BLESK-hanke:

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on mukana Cursor Oy:n koordinoimassa BLESK-hankkessa, jossa kehitetään tuulienergia- ja bioenergia yhteistyötä sekä tiedonkulkua venäläis-suomalaisena verkostona Kaakkois-Suomen ja Venäjän alueella.

Hankekokonaisuus jakautuu kahteen eri osa-alueeseen: liiketoimintaan ja energiaan. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun vastuulla on energia-osaprojektin toteutus. Osaprojektin tavoitteena on selvittää ja verrata Suomen ja Venäjän tuulivoimanrakentamiseen liittyvää lainsäädäntöä, kehittää tuulivoimaklusteria Kaakkois-Suomen ja Venäjän alueelle ja selvittää Leningradin alueelle suunnitteilla olevan pilottituulipuiston toteuttamismahdollisuudet ja kannattavuus. Hankkeen bioenergia osuudessa verrataan ja selvitetään Venäjän ja Suomen bioenergiateknologiaa.

BLESK-kokonaisuus liittyy tiiviisti Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ympäristöystävällisen energiantuotannon ja sen teknologioiden painoalaan sekä Venäjä osaamisen strategiseen kehittämislinjaukseen. Hanke edistää KyAMK:n kansainvälistymistä ja on jatkoa energiatekniikan koulutusohjelmassa jo 10 vuotta jatkuneelle venäläis-suomalaiselle yhteistyölle, jonka tavoitteena on edistää uusiutuvien energiamuotojen käyttöä. Hankkeen venäläinen yhteistyöoppilaitos on pietarilainen Petersburg State Polytechnical University.

Hankkeen muita yhteistyökumppaneita ovat Russian Assocation of Wind Power Industry, St. Peterspurg Fundation for SME Development, OJSC Technopark of St. Petersburg, sekä Empower Oy.

21.–22.10.2013 järjestetään vastaava seminaari Pietarissa, jossa suomalaiset bioenergia asiantuntijat pitävät esitelmiä ja vierailevat venäläisten laitoksissa. Seminaari on osa isompaa tapahtumaa, XII All Russian Forum: Strategic Planning Leaders Forum of the Cities and Regions of Russia, Green Nordic Day.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektiasiantuntija Kari Stenman
p. 044 702 8478
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs