Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Seitsemän uutta NY Start Up –yritystä pyöräytettiin käyntiin

Lahden ammattikorkeakoulu

Seitsemän uutta NY Start Up –yritystä pyöräytettiin käyntiin

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2014 klo 11:49
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulun NY Start Up –ohjelma on pyörähtänyt käyntiin seitsemän monikulttuurisen NY yrityksen voimin. Liikeideoita on paritanssikursseista kirjanpitopalveluihin.

Kirill Kovalev on yksi aloittavista yrittäjistä ja heidän NY yrityksensä tulee tarjoamaan preppauskursseja nuorille, jotka ovat hakemassa ammattikorkeakouluun. Yritys haluaa keskittyä nimenomaan ulkomaalaisopiskelijoihin; kertoa heille millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on ja mitä kannattaa ottaa huomioon hakiessaan.

Mitä NY vuosi pitää sisällään?

Alkusyksy on mennyt tiimien kasaamiseen sekä liikeideoiden luomiseen. Viralliset rekisteröitymiset tehtiin kootusti eilen 16.10. tiimien tapaamisessa Fellmanniassa.

- Pidämme kahden viikon välein sparrauksia tiimeille, jossa kehitämme liikeideoita ja tiimien toimintaa yhdessä eteenpäin. Paikalle kutsutaan myös talon ulkopuolelta asiantuntijoita ja mentoreita, kertoo NY ohjelman koordinaattori Aku Mattila.

Syksy jatkuu liiketoimintamallien kehittämisen, myynnin ja markkinointitoimenpiteiden parissa NY vuosikellon mukaisesti.

NY vuosi pitää sisällään monia kilpailuja mm. tammikuussa Duuniexpon yhteydessä 21.1. järjestetään NY aluemessut, jossa valitaan Päijät-Hämeen alueen parhaat yritykset sekä korkea-asteelta että toiselta asteelta. Valitut yritykset pääsevät edustamaan Päijät-Hämettä kansallisiin NY finaaleihin. Korkea-asteen finaali järjestetään Helsingissä osana Yritystä Stadiin –tapahtumaa 6.5.2015.

NY Start Up pähkinänkuoressa

NY Start Up on valtakunnallinen korkea-asteen yrittäjyysohjelma, jossa opiskelija pääsee kiinni yrittäjän arkeen perustamalla oman harjoitusyrityksen lukuvuoden ajaksi. Ohjelman aikana ideoidaan ja pilotoidaan omaa ideaa käytännössä, mikä erottaa ohjelman idea- tai liiketoimintasuunnitelmakilpailuista. Ohjelman kautta voi soveltaa työelämäntaitoja käytäntöön ja saa kuvan siitä millaista on työskennellä yrittäjänä. Opiskelija pääsee kokeilemaan liikeideaansa ilman yrittäjän riskiä.

Lisätietoa

Aku Mattila, NY koordinaattori aku.mattila@lamk.fi

Lotta Koivula, NY opettaja lotta.koivula@lamk.fi

Sekä www.nystartup.fi www.dynastart.fi/fi/sivu/ny-yritykset

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs