Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKista valmistuneen insinöörin opinnäytetyö palkittiin

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKista valmistuneen insinöörin opinnäytetyö palkittiin

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2013 klo 10:23
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Riitta ja Jorma J. Takasen säätiö palkitsee vuosittain parhaita tekniikan alalta valmistuvien opinnäytetöitä.  Vuoden 2013 kilpailussa säätiö palkitsi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta valmistuneen Vesa Vuoren opinnäytetyön ”Kitkavoiman mittauslaitteiston suunnittelu ja valmistaminen”.

Kilpailuun voivat osallistua pohjoisessa ja keskisessä Suomessa toimivien ammattikorkeakoulujen tekniikan yksiköt. Ne saavat vuosittain ilmoittaa säätiölle yhden opettajakunnan valitseman opinnäytetyön. Palkinto myönnetään korkeintaan kymmenelle työlle. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota mm. siihen, kehittääkö tai edistääkö työ elinkeinoelämän teknologista osaamista tai onko työssä hyödynnetty uusinta teknologiaosaamista.

-Vuoren opinnäytetyö erottui jo alkuvaiheessa edukseen. Lähestymistapa työhön oli kypsä ja monipuolinen ja työ oli sisällöltään tasokas. Tällainen saavutus motivoi muitakin, kertoo työtä ohjannut Markku Kärkkäinen SeAMK Tekniikasta.

Molemminpuolinen hyöty ja oppimiskokemus

Opinnäytetyön toimeksiantaja oli Lapualainen Hydroll Oy. Työn tarkoituksena oli kehittää menetelmä, jolla kitkavoiman suuruutta olisi mahdollista tutkia eri tiivistemateriaaleilla ja erikokoisilla tiivisteillä. Tutkimusmenetelmän kehittämisen jälkeen valmistettiin tutkimukseen soveltuva laitteisto, jolla pystyttiin tutkimaan kitkavoimia eri tiivisteillä, erikokoisilla sylinteriputkilla ja erilaisissa olosuhteissa.

- Sain melko vapaat kädet tämän projektin toteuttamiseen. Hyvät puitteet koululla helpottivat tekemistä, ja myös Hydrollin kanssa yhteistyö sujui. Olen erittäin iloinen, että projekti onnistui näin hyvin, kertoo palkittu Vesa Vuori.

Hydroll Oy:n laatupäällikkö Jarkko Pakkanen toteaa työn olleen molemmille osapuolille tärkeä oppimisprosessi.

- Vesalla oli todella aktiivinen ote tähän ja työn tuloksena syntynyt testaussysteemi tulee toivon mukaan meille vielä pitkäaikaiseen käyttöön. Lisäksi opimme senkin, miten opinnäytetöitä voidaan jatkossa hyödyntää vielä paremmin, kertoo Pakkanen.

 Riitta ja Jorma J. Takasen säätiön tarkoituksena on mm. elinkeinoelämän ja teknologiateollisuuden osaamisen, kehittämisen ja kansainvälisen kilpailukyvyn tukeminen ja edistäminen.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs