Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKissa rikottiin ennätyksiä syksyn yhteishaussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKissa rikottiin ennätyksiä syksyn yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 16:50
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen suosio näkyy jälleen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa juuri päättyneessä yhteishaussa. Myös uusi SeAMK Elintarvike ja maatalous -yksikkö veti hyvin hakijoita samoin kuin Kurikassa ensimmäistä kertaa haussa ollut pk-yrittäjyyden koulutusohjelma. 

Sosionomien aikuiskoulutus rikkoi viimevuotisen vetovoimaennätyksen, kun 20 aloituspaikkaa tavoitteli 232 ensisijaista hakijaa. Yhtä aloituspaikkaa kohden oli 11,6 hakijaa eli vetovoimaluvuksi tuli 11,6. Nuorten koulutuksissa sosionomikoulutuksen vetovoima on 7,6, terveydenhoitotyön 7,05 ja hoitotyön 5,04.

- Hoitotyön nuorten koulutus oli nyt ensimmäistä kertaa haettavana syksyllä ja siitä keväällä 2017 valmistuvien toivotaan aikanaan helpottavan sairaanhoitajapulaa, joka on pahimmillaan kesäisin, kertoo yksikön johtaja Asta Heikkilä.

SeAMK Elintarvike ja maatalous -yksikössä jatkossa tapahtuvan agrologien, elintarvikeinsinöörien ja restonomien aikuiskoulutuksien keskimääräinen vetovoima on 2,97, kun aloituspaikkoja on kussakin koulutuksessa 15.

- Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelman ensisijaisten hakijoiden määrä nousi viime vuodesta kymmenellä ja vetovoimaksi tuli ennätyksellinen 4,13, iloitse yksikön johtaja Antti Pasila.

Myös restonomikoulutukseen oli hyvin hakijoita syksyn haussa (vetovoima 2,27), vaikka samaan aikuiskoulutukseen oli haku myös keväällä.

Ensimmäistä kertaa Kurikassa tarjottavan pk-yrittäjyyden koulutusohjelman 20 aloituspaikkaa tavoitteli 51 hakijaa, jolloin vetovoimaluvuksi tuli 3,45. Koulutus järjestetään yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulun kanssa.

Syksyn yhteishaussa oli SeAMKin nuorten koulutuksiin yhtensä 1071 hakijaa. Heistä 419 valitsi SeAMKin ensisijaiseksi hakukohteeksi.  Aikuisryhmiin oli kaikkiaan 621 hakijaa, joista 435 ensisijaisia hakijoita.

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs