Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKin vetovoima kasvoi yhteishaussa kolmanneksi eniten koko maassa – ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi yli 200:lla

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin vetovoima kasvoi yhteishaussa kolmanneksi eniten koko maassa – ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi yli 200:lla

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 12:41
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakouluun haki tänä keväänä ennätysmäärä opiskelijoita. Vetovoima kasvoi yli 30 prosentilla ja SeAMK ylsi näin 20-vuotisen historiansa parhaimpaan hakutulokseen. Seinäjoelle siirtyvien muotoilu- ja restonomikoulutuksien vetovoimaluvut kasvoivat kolminkertaisesti. Kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelma ylsi valtakunnallisesti jo toiseksi parhaimmalle sijalle.

Restonomiopiskelijat aloittavat syksyllä opiskelunsa uusissa tiloissa Frami F:ssä Seinäjoella. Samalla käyttöön otetaan uusi opetuskeittiö ja -ravintola. Koulutusohjelman 30 aloituspaikkaan oli 113 ensisijaista hakijaa. Se on lähes kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna. Myös muotoilun opiskelijat muuttavat syksyllä Seinäjoelle Framin kampusalueelle. 15 aloituspaikkaan oli 78 ensisijaista hakijaa.

”Koulutusten siirtymisellä SeAMKin pääkampusalueelle Seinäjoelle näyttäisi olevan positiivinen vaikutus hakijamääriin. Kaiken kaikkiaan hakutulos tekee mielen iloiseksi, mutta myös nöyräksi. Näyttää jälleen siltä, että saamme ensi syksynä hyviä opiskelijoita, jotka antavat erinomaiset edellytykset laadukkaille oppimistuloksille. Oikealla tiellä siis olemme ja jatkamme töitä yhdessä toiminnan ja opetuksen edelleen kehittämiseksi”, SeAMK Liiketoiminnan yksikönjohtaja Kari Ristimäki iloitsee.

SeAMKin kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutuksen vetovoima on noussut valtakunnallisesti toiseksi parhaimmaksi. Koulutusohjelma on tarjolla 18 ammattikorkeakoulussa. ”Tähän menestykseen on moniakin syitä. Kone- ja tuotantotekniikan pitkäjänteinen kehitystyö ja yritysyhteistyö esimerkiksi Projektipajatoiminnan kautta ovat varmuudella yksi syy suosioon. Toinen menestystekijä on varmastikin konelaboratorion tehokas käyttö ja tunnetuksi tekeminen”, SeAMK Tekniikan yksikönjohtaja Jorma Nevaranta valottaa.

Hakijamäärät

Kevään yhteishaku päättyi eilen 3.4. Eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin, eli SeAMKin vetovoimaisimmat koulutusohjelmat, olivat fysioterapia, sosiaaliala ja muotoilu. Näihin kaikkiin oli yli viisi kertaa enemmän ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin.

SeAMKin nuorten koulutuksessa oli tarjolla 595 aloituspaikkaa. Ensisijaisia hakijoita* niihin oli 1943. Kaikkia hakijoita** nuorten koulutusohjelmiin oli yhteensä 5330. Kaikkien hakijoiden määrä kasvoi 9,8 prosentilla. SeAMKin vetovoimaluku*** kasvoi 31,3 prosenttia. Ensisijaisia hakijoita koko Suomessa oli 76 449, jossa on kasvua viime vuoteen 7,7 prosenttia.

Aikuiskoulutus ja ylemmät amk-tutkinnot suosiossa

Aikuiskoulutus on löytänyt paikkansa SeAMKissa. 100 aloituspaikkaan oli tänä keväänä 370 ensisijaista hakijaa*. Kaikkia hakijoita** oli yhteensä 546. Vetovoimaisimmat koulutusohjelmat olivat rakennusalan työnjohdon rakennusmestarikoulutus ja liiketalouden tradenomikoulutus.

SeAMKin ylemmät AMK-koulutukset menestyivät yhteishaussa erinomaisesti. Viidestä koulutusohjelmasta neljä ylsi maan neljän vetovoimaisimman yamk-koulutuksen joukkoon. Maaseudun kehittämisen koulutusohjelma oli maan vetovoimaisin ja rakentamisen koulutusohjelma sijoittui toiselle sijalle.

”SeAMK vahvistaa asemaansa aikuiskouluttajana. Aikuiskoulutusta tarvitaan maakunnassa ja se näkyy nyt hakutilastoissa. Myös tarjoamamme ylemmät amk-tutkinnot ovat löytäneet paikkansa yliopistojen maisterikoulutusten rinnalla”, vararehtori Jouni Niskanen tiivistää.

Ylempiin AMK-tutkintoihin oli tarjolla 85 aloituspaikkaa, joita haki 193 ensisijaista hakijaa*. Kaikkia hakijoita oli yhteensä 260**. Koska aikuiskoulutusta on tarjolla jokaisella hakukerralla eri määrä, vertailua edellisvuosiin on vaikea tehdä.

 

FAKTALAATIKKO: Ensisijaiset hakijat vs. kaikki hakijat

Hakuprosessissa hakija voi hakea samalla yhteishakulomakkeella neljään hakukohteeseen, jotka hän hakemuksessaan priorisoi.

*Ensisijaiset hakijat = Hakijat, jotka ovat valinneet tietyn SeAMKin koulutusohjelman ensimmäiseksi hakukohteekseen.

**Kaikki hakijat = Kaikki ne hakijat, jotka ovat valinneet SeAMKin koulutusohjelman joksikin neljästä mahdollisesta hakuvaihtoehdostaan.

*** Vetovoimaluku = Ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa tarjolla oleviin aloituspaikkoihin.

 

Lisätietoja: Vararehtori Jouni Niskanen, puh. 040 830 1130, jouni.niskanen@seamk.fi

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs