Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKin tutkijayliopettaja Elina Varamäki palkittiin vuoden 2013 omistajanvaihdosasiantuntijana

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin tutkijayliopettaja Elina Varamäki palkittiin vuoden 2013 omistajanvaihdosasiantuntijana

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2013 klo 17:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Suomen Omistajanvaihdosseura on valinnut vuoden 2013 omistajanvaihdosasiantuntijaksi tutkijayliopettaja, dosentti Elina Varamäen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta tunnustuksena pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta tutkimustyöstä omistajanvaihdoksiin liittyen. Valinta julkistettiin valtakunnallisen omistajanvaihdoskonferenssin yhteydessä 3.10.2013 Helsingissä. Tunnustus jaettiin nyt kolmannen kerran. Aikaisemmin palkitut ovat olleet yksityisiä omistajanvaihdoskonsultteja.

 

Valinnan perusteina Suomen Omistajanvaihdosseuran hallitus toteaa, että Varamäki on pitkäjänteisen ja esimerkillisen tutkimustyön avulla edistänyt omistajanvaihdoksia valtakunnallisesti ja tästä on ollut muille alalle työskenteleville hyötyä. Edelleen Varamäellä on ollut laaja-alaista yhteistyötä niin julkisten kuin yksityisten asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi hänellä on ollut innovatiivinen ja avoin toimintatapa työssään.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on tehty töitä omistajanvaihdostutkimuksen parissa jo vuodesta 1999. SeAMKin tutkimuksissa omistajanvaihdoksia on tutkittu monipuolisesti niin myyjien, ostajien, asiantuntijoiden kuin rahoittajienkin näkökulmasta sekä alueellisia että valtakunnallisia aineistoja hyödyntäen. Tuloksena on ollut lukuisia julkaisuja, kolumneja, artikkeleita ja asiantuntija-alustuksia sekä kehittämis- ja koulutushankkeiden avauksia ja työkaluja omistajanvaihdosten konsultoinnin tueksi. Tuloksia on esitelty paitsi alueellisilla ja kansallisilla foorumeilla, niin myös kansainvälisissä asiantuntijatapaamisissa ja tutkijoiden konferensseissa. Elinan johdolla SeAMKin omistajanvaihdostutkimus on vakiinnuttanut vankan aseman omistajanvaihdosten edistäjien keskuudessa.

Elina itse toteaa valinnastaan, että ”On upeaa tutkimuksen kannalta, että sen rooli ja merkitys tunnustetaan näin korkealle asiantuntijoiden keskuudessa. Tämä tunnustus kuuluu meidän koko upealle omistajanvaihdosten tutkijaryhmälle Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Ei tällaista ole Suomessa missään muualla, ei edes yliopistoissa. Tämä tunnustus motivoi meitä entistä parempiin suoritukseen omistajanvaihdosten parissa.”

Hän haluaa kiittää myös muita ov-toimijoita Etelä-Pohjanmaalla, joiden kanssa on ollut erinomaisen hyvä tehdä yhteistyötä ja lisäksi hän antaa erityistunnuksen Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukselle ja Etelä-Pohjanmaan liitolle siitä, että siellä on ollut vahva tahtotila rahoittaa rakennerahastovaroilla tutkimuksen avulla tehtävää edistämistyötä omistajanvaihdosten ja yrittäjyyden eteen.

Pitkäjänteisessä työssään omistajanvaihdosteeman hyväksi Elinan johtama tutkimustiimi on onnistunut uudistumaan jatkuvasti ja tuomaan uusia näkökulmia eri omistajanvaihdostoimijoiden rooleista. Tuoreimpana torstaina esiteltiin Helsingissä lähes 200:lle omistajanvaihdosasiantuntijalle valtakunnallisen tutkimuksen tuloksia ostajien ja jatkajien näkökulmasta. Tulosten keskeinen viesti on, että pienten yritysten omistajanvaihdokset onnistuvat oletettua paremmin. Loppuvuodesta on valmistumassa yritysten omistajanvaihdosten palvelutarjottimen ideaalimalli Etelä-Pohjanmaan maakunnassa.

Määrätietoinen työ Seinäjoen ammattikorkeakoulussa omistajavaihdosten tutkimisen parissa jatkuu ja seuraavana etappina on kansainvälisen tutkimushankkeen käynnistäminen. Tuoreista tutkimustuloksista pääsevät nauttimaan myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun omat opiskelijat.

Lisätietoja:

SeAMK tutkijayliopettaja
dosentti, KTT Elina Varamäki
040-8305 189 / elina.varamaki(at)seamk.fi

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs