Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKin opiskelijat ja Prima Power urakoivat yhteistyössä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin opiskelijat ja Prima Power urakoivat yhteistyössä

Kutsu.
Julkaistu: 24.02.2016 klo 09:55
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulun yritysyhteistyö näkyy opiskelijoiden arjessa ja opiskelussa jatkuvasti. Syksyllä automaatiotekniikan ja tietotekniikan opiskelijat aloittivat mittavan urakan Prima Powerin interaktiivisten verkko-oppimismateriaalien kehittämiseksi levyntyöstöasemiin ympäri maailman.

Torstaina 25.2. on projektissa mukana olevien opiskelijoiden ja Prima Powerin henkilöstön yhteinen tapaaminen. Median edustajilla on mahdollisuus tulla mukaan tähän projektin viimeiseen auditointilaisuuteen klo 9.00–12.00 seuraamaan tulevien insinöörien oppimisprojektia ja kehitystyötä työelämän tahon kanssa.

SeAMKin ja alueen yritysten välille on syntynyt jo välitön suhde, jolloin kehitysideoita on luonnollista nostaa esiin puolin ja toisin. Prima Powerin edellä esittämä kehitysprojekti kertoo juuri tästä. Saman tyyppistä synergiaa oli käytössä myös vuosi sitten keväällä, kun SeAMKin kansainväliset liiketalouden opiskelijat suunnittelivat ja ideoivat Prima Powerille toimintamalleja osaamisen kehittämiseksi.

”Kurssit, joissa yhdistyy yrityksen todellinen tarve, voivat olla yritykselle erittäin merkittäviä ja tuloksellisia”, Prima Powerin tuotekehitysjohtaja Esko Petäjä kertoo.

Win-win


Nyt meneillään olevaan oppimismateriaalin kehitysprojektiin osallistuu 12 automaatiotekniikan ja tietotekniikan opiskelijaa. He tuottavat yhdessä Prima Powerin tuotekehitys- ja global support -asiantuntijoiden kanssa verkko-oppimismateriaalia erilaisista levyntyöstöjärjestelmiin liittyvistä teknologioista. Projekti toteutetaan osana opiskelijoiden projektiopintoja noin viiden kuukauden aikana. Yksi opiskelijoista tekee aiheesta samalla myös opinnäytetyönsä. Noin kuukauden välein pidetään purkupäivä, jolloin tarkastellaan missä vaiheessa työt etenevät ja millaisia haasteita on tullut vastaan. Opiskelijat oppivat näin työelämän taitoja ja yritys saa tarvitsemaansa kehitystyötä.

”Tämä on sellainen win-win-tilanne. Opiskelijat oppivat teoriaa ja käytäntöä yrityslähtöisissä projekteissa ja saavat ponnisteluistaan opintosuorituksia. Yritykset puolestaan saavat ratkaisuehdotuksia kehittämiskohteisiinsa ja hyvän tuntuman tuleviin tuloksentekijöihin”, lehtori Niko Ristimäki valottaa.

Opiskelijoiden kehitystyöllä tarvetta ympäri maailman


Yhä laajempien ja monipuolisempien automaatiojärjestelmien tehokas käyttö ja huolto vaativat yhä enemmän osaamista. Lisäksi lyhentyneet toimitusajat ja nopeammin uusiutuvat tuotteet vaativat nopeampaa uusien asioiden omaksumista sekä käyttö-, huolto- että myyntihenkilöstöltä. Näihin vaatimuksiin pyritään vastaamaan kehittämällä perinteisistä käyttö- ja huolto-ohjeista interaktiivista verkko-oppimismateriaalia. Materiaalin avulla henkilöstö voi opetella itsenäisesti uusien teknologioiden käyttöä ajasta ja paikasta riippumatta.

 

AIKA: to 25.2.2016 klo 9-12
PAIKKA: SeAMK Tekniikka, neuvotteluhuone A310.7, Frami A 3. kerros, Kampusranta 9A, Seinäjoki

 

Lisätiedot

Niko Ristimäki, lehtori
puh. 040 830 2375
niko.ristimaki@seamk.fi

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs