Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKin ja Sedun yhteistyöprojekti Sedulaaki etenee ilmatyynyalusten koeajoilla

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin ja Sedun yhteistyöprojekti Sedulaaki etenee ilmatyynyalusten koeajoilla

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 14:51
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Sedulaaki on Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja koulutuskeskus Sedun yhteistyönä toteutettava kurssi, joka on suunnattu Sedun opiskelijoille. Sedulaakissa opiskelijat rakentavat monialaisissa ryhmissä radio-ohjattavan ilmatyynyaluksen. Toukokuussa 15.5.2014 kurssi huipentuu loppukilpailuun, jossa ryhmät kisaavat rakentamillaan ilmatyynyaluksilla. Vielä ennen finaalia joukkueet pääsevät testaamaan aluksiaan tulevalle kisaradalle. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan koeajoja eri paikkakunnille.

 

Erilaista tekemistä ja uutta osaamista monialaisissa ryhmissä

Kurssi polkaistiin käyntiin joulukuussa 2013. Sedun Lapuan, Ähtärin, Kurikan ja Seinäjoen toimipisteistä lähti mukaan kymmenen innokasta joukkuetta, yhteensä 45 opiskelijaa. Joukkueet koostuvat vähintään kahden eri perustutkinnon opiskelijoista. Mukana on kone- ja metallialan, puualan, metsäalan, liiketalouden, tekstiili- ja vaatetusalan ja sisustusalan opiskelijoita sekä tulevia elektroniikka-asentajia, ICT-asentajia ja sähköasentajia.

Sedulaakissa opitaan ryhmätyötaitoja, kartutetaan teknistä osaamista ja saadaan tietoa jatko-opinnoista. Joukkueet aloittivat kurssin syksyllä SeAMKin järjestämillä opetuspäivillä tutustumalla tekniikan opiskeluun ja aloittamalla kurssiin kuuluvat projektinhallinnan ja 3D-CAD (Computer Aided Design) -mallinnuksen opiskelun. Samaan aikaan tutustuttiin ilmatyynyaluksen prototyyppiin, ja ryhmät alkoivat ohjatusti rakentaa omia aluksiaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa järjestettävän opetuksen jälkeen jokainen ryhmä vetäytyi omaan oppilaitokseensa, missä ryhmät oman opettajansa ohjauksessa suunnittelevat ja rakentavat ilmatyynyaluksensa lopulliseen kisakuntoon.

Harjoituspäiviltä tehoja finaalimittelöön

Huhtikuun aikana joukkueille järjestetään harjoituspäivät, joiden aikana joukkueet pääsevät tutustumaan tulevaan kisarataan, koeajamaan rakentamiaan aluksia sekä saavat halutessaan ohjaajilta vinkkejä ja neuvoja viimeisien viikkojen rakenteluun. Harjoituspäivien jälkeen ryhmillä on vielä aikaa valmistella aluksensa lopulliseen kisakuntoon.

Tervetuloa seuraamaan koeajoja

Median edustajat ovat tervetulleita seuraavaan harjoituksia.

Harjoituspäivät järjestetään Sedun toimipisteissä seuraavanlaisesti:


Sedu Kurikka

torstaina 10.4.2014, klo 9.00

(Huovintie 1, 61300 Kurikka)

 

Sedu Ähtäri

keskiviikkona 16.4.2014, klo 9.00

(tarkemmat sijaintitiedot myöhemmin)

 

Sedu Lapua

tiistaina 22.4.2014, klo 9.00

(Ammattikoulunkatu 10, 62100 Lapua)

 

Harjoituspäivän järjestävän yksikön joukkueiden lisäksi päivän harjoituksiin osallistuu joukkueita Seinäjoen toimipisteistä.

 

Lisätietoja:

Annamari Kamppinen, SeAMK Tekniikka

puh. 040 680 7233, annamari.t.kamppinen@seamk.fi

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs