Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKin ja japanilaisen Chiban yliopiston opiskelijat ideoivat yhdessä uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin ja japanilaisen Chiban yliopiston opiskelijat ideoivat yhdessä uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2015 klo 11:15
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKilla on monipuolista yhteistyötä ulkomaisten korkeakoulujen kanssa, joista yksi on japanilainen Chiban yliopisto, SeAMKin strateginen yhteistyökumppani. Syyskuun puolivälissä SeAMKiin saapui 14-henkinen ryhmä japanilaisia opiskelijoita, jotka osallistuvat yhdessä seitsemän SeAMKin opiskelijan kanssa kaksi viikkoa kestävälle Global Study Programme -intensiivikurssille. Opiskelijat tulevat eri tutkinto-ohjelmista, esimerkiksi maatalouden, kulttuurin, tekniikan, kirjallisuuden, hoitotyön, arkkitehtuurin ja liiketoiminnan aloilta. 

Tämän vuoden teemana on erityisesti elintarvikkeisiin, tekstiiliteollisuuteen ja biotalouteen liittyvien tuotteiden innovointi ja testaus Suomen ja Japanin markkinoille. Ryhmä on tutustunut ja vieraillut monissa yrityksissä Etelä-Pohjanmaalla: Into Seinäjoki Oy, Foodwest (Seinäjoki), Linseed Oy (Kauhajoki), Jokipiin Pellava (Jalasjärvi), Lapuan Kankurit, Toiska (Ilmajoki) ja Seinäjoen kaupungin Kyrkösjärven luontoreitti. Lisäksi ryhmä on tutustunut Agrobiotalouden osaajayhteisö -hankkeeseen.

Yhteistyö SeAMKin ja Chiban yliopiston kanssa alkoi jo vuonna 1997 henkilöstöliikkuvuudella ja yhteisillä tutkimushankkeilla sekä myöhemmin opiskelijaliikkuvuudella. Nyt käynnissä oleva Global Study Programme -intensiivikurssi järjestetään vuorovuosin SeAMKissa ja Chiban yliopistossa. Ensimmäinen kurssi pidettiin SeAMKissa vuonna 2011, ja nyt järjestettävä kurssi on jo viides.

Torstaina 24.9. klo 9.00–11.00 opiskelijat esittelevät kurssilla aikaansaamiaan uusia liiketoimintaideoita. Median edustajat ovat tervetulleita kuulemaan opiskelijoiden lopputöiden esittelyjä.

PAIKKA: SeAMK, Kampusranta 11 (Frami F), Seinäjoki

TILA: F313 (3. krs.)

AIKA: Torstai 24.9. klo 9.00–11.00

Lisätietoja kurssista ja yhteistyöstä:
Helli Kitinoja, p. 040 830 4101, helli.kitinoja@seamk.fi
Anna Saarela, p. 040 830 0408, anna.saarela@seamk.fi

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs