Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKin Frami F käyttöön vuodenvaihteessa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin Frami F käyttöön vuodenvaihteessa

Tiedote.
Julkaistu: 27.12.2012 klo 09:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun juuri valmistunut uudisrakennus Frami F on parhaillaan kalustusvaiheessa. Henkilöstö ja opiskelijat siirtyvät uusiin tiloihin joulun ja uuden vuoden aikoihin siten, että liiketalouden opetus alkaa 7.1.2013.

Rakennuksessa on opetustilat noin tuhannelle liiketalouden alan opiskelijalle ja sadalle työntekijälle. Frami F:n tiloihin siirtyy myös SeAMKin hallinto kampustalolta tammikuun alussa.

Ammattikorkeakoulun käytössä olleet tilat Koulukadulla jäävät Koulutuskeskus Sedun käyttöön. Kampustalolla SeAMKin hallinnolta vapautuvat tilat jäävät kuntayhtymän yhteisten palvelujen (mm. talous-, henkilöstö- ja tietohallintopalvelut) sekä SeAMKin metsätalouden hankkeiden ja opetuksen käyttöön.

Syksyllä 2013 Frami F:n tiloihin muuttavat Kauhajoelta ravitsemisalan opiskelijat ja henkilökunta sekä Jurvasta muotoilun opiskelijat ja henkilökunta. Framilla A-rakennuksessa toteutetaan tällä hetkellä jo tekniikan alan sekä kulttuurituotannon koulutus.

 

SeAMK Framilla, Koskenalantiellä ja Ilmajoella

SeAMKin toiminta keskittyy jatkossa kolmelle kampukselle. Seinäjoella opiskellaan Framilla ja Koskenalantiellä, maakunnassa Ilmajoella. Framin alueelle sijoittuu syksyllä 2013 lähes 3000 opiskelijaa joen molemmin puolin. Koskenalantiellä on noin 600 terveysalan opiskelijaa. Ilmajoella jatkuu maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma, jossa on noin 400 opiskelijaa.

- Frami F:n valmistuminen merkitsee SeAMKin pääkampuksen vahvistumista sekä monipuolisen ja ajanmukaisen opiskeluympäristön syntymistä. Uudisrakennus parantaa mahdollisuuksia entistä laajempaan poikkitieteelliseen vuorovaikutukseen. Nyt on vahvemman yhteistyön rakentamisen aika, kuvaa rehtori Tapio Varmola.

 

Framin viides rakennusvaihe toteutunut

Frami F -rakennus on Seinäjoen teknologia- ja innovaatiokeskus Framin viides rakennusvaihe. Uuden F-osan kerrosala on noin 8927 m2, tilavuus 51650m3 ja kustannusarvio noin 18 miljoonaa euroa. Frami F -rakennushanke käynnistyi Seinäjoen koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen päätöksellä 14.5.2009.

Frami F-rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto UKI-arkkitehdit Oy, pääsuunnittelijana Kimmo Mansisto. F-rakennuksen pääurakoitsijan toimii Rakennus K. Karhu Oy.

 

SeAMKissa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4800 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs