Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKille lisäpaikkoja Seinäjoelle ja Kauhajoelle

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKille lisäpaikkoja Seinäjoelle ja Kauhajoelle

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2014 klo 13:31
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen hakijasumaa puretaan lisäämällä niiden aloituspaikkoja vuosina 2014 ja 2015. Vuodelle 2014 SeAMK sai sairaanhoitajakoulutukseen 30 lisäaloituspaikkaa ja sosionomikoulutukseen 10 paikkaa. Näin SeAMK lisää sairaanhoitajakoulutuksen paikkoja Seinäjoelle ja Kauhajoella, jonne kevään 2014 yhteishaussa pyrki ennätysmäärä ensisijaisia hakijoita.
 
Seinäjoen ammattikorkeakoulun saamat lisäaloituspaikat kohdistuivat sosiaali- ja terveysalalle, jolla myös valtakunnallisesti on sekä työvoimatarvetta että hakijapainetta. Aloituspaikkojen lisäämisellä ja korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisella pyritään pidentämään työuria ja vähentämään välivuosia vauhdittamalla opiskelijoiden siirtymistä korkeakouluopintoihin. 
 
Kevään 2014 yhteishaussa Kauhajoella järjestävä sairaanhoitajien koulutus veti peräti 16,8 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.  Suuri hakijamäärä johtui mm. työllisyystilanteesta sekä aikuiskoulutuksen tuomisesta lähelle opiskelijoiden kotipaikkaa.
-          Olemme iloisia lisäpaikkapäätöksestä, jolla voimme kaksinkertaistaa aloittavien sairaanhoitajaopiskelijoiden määrän 20:stä 40:een Kauhajoella. Näin voimme vastata suureen kysyntään, kertoo SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Asta Heikkilä.
 
Myös Seinäjoella järjestettävä sosionomikoulutus sai kaipaamiaan lisäaloituspaikkoja.
 
-          Kaikkien näiden leikkausten jälkeen olemme hyvin tyytyväisiä OKM:n päätökseen lisäaloituspaikoista. Se antaa uskoa, että SeAMK voi kasvaa ja kehittyä, toteaa rehtori Tapio Varmola.

 
Lisäaloituspaikat SeAMKissa

Sairaanhoitajakoulutus 
v. 2014: 30 paikkaa
v. 2015: 15 paikkaa

Sosionomikoulutus
v. 2014: 10 paikkaa
v. 2015: 10 paikkaa

 
 
Lisätietoja:
Yksikönjohtaja Asta Heikkilä p. 040 830 2201
Rehtori Tapio Varmola p. 040 830 4100
 
Taustatietoa:
http://okm.fi/OPM/Tiedotteet/2014/05/hakijasuman_purku.html

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs