Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKiin 6573 hakijaa kevään yhteishaussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKiin 6573 hakijaa kevään yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 10:45
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu oli hakijamääriltään suurin verrattaessa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen hakijamääriä. Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi 9.4.2015. SeAMKin AMK- ja ylempiin AMK-koulutuksiin haki kevään yhteishaussa 6573 hakijaa. 

 

Kokonaisuudessaan SeAMKiin hakeneiden määrä saavutti myös tänä vuonna korkean tason. Korkeakoulun suomenkielisiin koulutuksiin haki yhteensä 6573 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 2106. Tällä hakijamäärällä SeAMK oli lähialueensa suurin korkeakoulu. SeAMKin koulutustarjonnasta kiinnostivat erityisesti monimuotototeutuksina järjestettävät koulutukset, joihin haki 4,01 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

 - Olemme hakutuloksiin todella tyytyväisiä. Hakijat olivat uudessa tilanteessa nyt, kun he vertailivat ja valitsivat koulutustoiveensa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutustarjonnasta samassa haussa, sanoo rehtori Tapio Varmola.

Vetovoimaisin ala SeAMKissa oli sosiaali- ja terveysala, jonne hakeutui 980 ensisijaista hakijaa 212 aloituspaikkaa kohden (ns. vetovoimaluku 4,62). Koulutuksista vetovoimaisin oli monimuotototeutuksena järjestettävä sairaanhoitajakoulutus, johon haki 178 ensisijaista hakijaa (vetovoima 8,09). Sairaanhoitajakoulutus alkaa syksyllä sekä monimuoto- että päivätoteutuksena. 

 - Suositut alat ovat edelleen suosittuja, ja haku meni kokonaisuudessaan hyvin. Näyttää siltä, että SeAMK on suosituin ensisijainen hakukohde, kun vertaillaan lähialueemme ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen ensisijaisia hakijamääriä, toteaa rehtori Varmola.

Hakemusten ja hakijoiden hakukelpoisuuksien tarkistaminen jatkuu 11.5.2015 saakka. Valintakoekutsut lähetetään toukokuun puolivälin jälkeen.

Yhteishaun ensimmäisellä hakuajalla tammikuussa SeAMKin englanninkieliseen International Business –koulutukseen haki yhteensä 716 hakijaa, joista ensisijaisia oli 90.

 

Lisätietoja:

rehtori Tapio Varmola p. 040 830 4100
opintoasianpäällikkö Hanna-Mari Rintala p. 040 830 2144

 

 

FAKTALAATIKKO: 

Korkeakoulujen yhteishaussa hakija voi hakea samalla yhteishakulomakkeella kuuteen korkeakoulujen hakukohteeseen, jotka hän hakemuksessaan priorisoi. Haun kohteena on yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutustarjonta.

Ensisijaiset hakijat = Hakijat, jotka ovat valinneet tietyn SeAMKin tutkinto-ohjelman ensimmäiseksi hakukohteekseen.

Kaikki hakijat = Kaikki ne hakijat, jotka ovat valinneet SeAMKin tutkinto-ohjelman joksikin kuudesta mahdollisesta hakuvaihtoehdostaan.

Monimuotototeutus = Monimuoto-opinnoissa lähiopetustunnit voivat olla iltaisin tai viikonloppuisin, tai oppitunnit saatetaan järjestää kerran kuussa useampana pitkänä peräkkäisenä päivänä. Usein monimuotoisesti toteutettavan koulutuksen voi opiskella töiden ohessa.

Päivätoteutus = Päivätoteutus on pääsääntöisesti päiväsaikaan arkena tapahtuvaa koulutusta. AMK-tutkintoon johtavissa päiväopinnoissa käytetään monenlaisia opiskelutapoja. 

Vetovoimaluku = Ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa tarjolla oleviin aloituspaikkoihin.

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs