Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMK lähialueensa suosituin korkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMK lähialueensa suosituin korkeakoulu

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 15:30
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kevään yhteishaun toisessa hakuajassa SeAMKissa oli haettavana 768 aloituspaikkaa. Hakijoita oli yhteensä 5 886, joista 1940 oli ensisijaisia (vetovoimaluku 2,53). Lisäksi ensimmäisessä hakuajassa haettavana ollut International Business -tradenomikoulutus keräsi yhteensä 686 hakijaa, joista ensisijaisia oli 69.

– Opintopolun tilastojen mukaan SeAMK oli hakijamäärältään suurin Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella eilen päättyneessä korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Olemme muutenkin tyytyväisiä hakijamäärään, kertoo vararehtori Elina Varamäki.

SeAMKissa haettavana oli 14 päiväopetuksena toteutettavaa, neljä monimuoto-opetuksena toteutettavaa AMK-koulutusta ja viisi ylempää AMK-koulutusta neljällä alalla.

 

Monimuotototeutukset kiinnostivat

Erityisen suosittuja olivat viime vuosien tapaan monimuoto-opetuksena toteutettavat koulutukset. Esimerkiksi liiketalouden monimuoto-opetuksena järjestettävä tradenomikoulutus kasvatti suosiotaan.

– Monimuoto-opetuksen vetovoimaisuus on todettu valtakunnallisestikin. Toteutustapa mahdollistaa paremmin työn ja opiskelun yhteensovittamisen. Tulevaisuudessa täytyy miettiä päivä- ja monimuotototeutuksen määrällistä suhdetta, sillä aiemmin monimuotototeutus tunnettiin aikuiskoulutuksena, mutta nykyisin siihen hakeutuu hyvin nuoriakin hakijoita, arvioi opetuksen kehittämispäällikkö Tuija Vasikkaniemi SeAMKista.

 

Sosiaali- ja terveysala vetovoimaisin

Aloista suosituin oli sosiaali- ja terveysala. Näihin koulutuksiin haki yhteensä 2679 hakijaa. Aloituspaikkoja sosiaali- ja terveysalalla on 213. Vetovoimaisin koulutus oli monimuotototeutuksena suoritettava sairaanhoitajakoulutus, johon oli 357 hakijaa.  

– Ilahduttavaa on koko SeAMKin sekä sosiaali- ja terveysalan vetovoimaisuus. Erinomainen, innostava ja kiitollinen tilanne suunnitella syksyn opintoja, iloitsee SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Taina Viiala.

Sosiaali- ja terveysalan AMK-hakukohteisiin järjestetään ensi kertaa esivalintakoe 3.5.2016, joka toteutetaan sähköisesti. Siihen osallistuvat kaikki alalle hakeneet. Varsinaisiin valintakokeisiin kutsutaan esivalintakokeen menestyksen perusteella osa hakijoista.  

 

Automaatiotekniikka kasvatti suosiotaan

SeAMKissa on panostettu automaatioon ja digitaalisuuteen, mikä näkyy positiivisena kehityksenä automaatiotekniikan vetovoimassa. Myös tietotekniikan koulutus kasvatti vetovoimaansa.

– Olemme saaneet teollisten toimijoiden valtakunnallisia palkintoja digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin soveltamisesta niin opetuksessa kuin tutkimuksessa. Niiden lisäksi oppimisympäristömme Digital Factory, teollisen internetin laboratorio ja Virtuaalitodellisuus NYT -tapahtuma varmasti innostavat nuoria hakeutumaan alalle, kertoo koulutuspäällikkö Hannu Reinilä SeAMKista.

 

 

FAKTALAATIKKO:

Korkeakoulujen yhteishaussa hakija voi hakea samalla hakulomakkeella kuuteen hakukohteeseen, jotka hän hakemuksessaan priorisoi. Haettavana on yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutuksia.

Ensisijaiset hakijat = Hakijat, jotka ovat valinneet tietyn SeAMKin koulutuksen ensimmäiseksi hakukohteekseen.

Kaikki hakijat = Kaikki ne hakijat, jotka ovat valinneet SeAMKin koulutuksen yhdeksi hakuvaihtoehdoistaan.

Vetovoimaluku = Ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa koulutuksen aloituspaikkoihin.

Monimuotototeutus = Monimuoto-opinnoissa lähiopetustunnit voivat olla iltaisin tai viikonloppuisin, tai oppitunnit saatetaan järjestää esim. kerran kuussa useampana peräkkäisenä päivänä. Usein monimuotoisesti toteutettavan koulutuksen voi opiskella töiden ohessa.

Päivätoteutus = Päivätoteutus on pääsääntöisesti päiväsaikaan arkena tapahtuvaa koulutusta. AMK-tutkintoon johtavissa päiväopinnoissa käytetään monenlaisia opiskelutapoja.

 

Lisätiedot

hakijapalvelut@seamk.fi

vararehtori Elina Varamäki, p. 020 124 5329

opintoasiainpäällikkö Hanna-Mari Rintala, p. 020 124 5144

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs