Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMK jälleen huipputulokseen yhteishaussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMK jälleen huipputulokseen yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 12:01
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun nuorten, aikuisten ja ylempiin AMK-koulutuksiin ensisijaisesti hakeneiden yhteismäärä on tänä vuonna ennätyksellisen korkea. Vetovoimaa kasvattivat erityisesti aikuiskoulutukset. Kauhajoella järjestettävä sairaanhoitajien aikuiskoulutus veti peräti 16,8 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Nuorten koulutuksessa kone- ja tuotantotekniikassa on edelleen maan toiseksi paras vetovoima.

Suurin hakijamäärä ja vetovoima yksittäiseen koulutukseen on Kauhajoella ensimmäistä kertaa järjestettävässä aikuisille suunnatussa sairaanhoitajakoulutuksessa. Haussa oli 20 aloituspaikkaa ja niitä tavoittelee 419 hakijaa, joista 336 on asettanut tämän koulutuksen ensimmäiseksi hakutoiveekseen. Ensisijaisten hakijoiden vetovoima 16,8 hakijaa aloituspaikkaa kohti on ennätys koko SeAMKin historiassa.

-          Näyttää siltä, että työllisyystilanne ja aikuiskoulutuksen tuominen lähelle opiskelijoiden kotipaikkaa rohkaisee monia hakemaan. Tällöin opintojen, työn ja perhe-elämän yhdistäminen onkin usein helpompaa, pohtii yksikönjohtaja Asta Heikkilä.

Nuorten koulutuksessa määrällisesti eniten hakijoita on liiketalouteen, jossa on eniten aloituspaikkoja SeAMKissa. Hyvästä tuloksesta kertoo, että 100 aloituspaikkaa tavoittelee 276 ensisijaista hakijaa.

Sosiaali- ja terveysalan suosio jatkuu

Eniten hakijoita aloituspaikkaa kohden on nuorten koulutuksessa tänäkin vuonna fysioterapiassa. Aloituspaikkoja on 30 ja ensisijaisia hakijoita 236, jolloin vetovoimaksi tulee 7,87. Nuorten sairaanhoitajakoulutuksen vetovoima Seinäjoella on 5,21 ja sosionomikoulutuksen 5,10. Erityinen ilon aihe on geronomikoulutuksen suosion kasvu, kun se tarjottiin ensimmäistä kertaa aikuiskoulutuksena Seinäjoella. Hakutulos on 3,75 ensisijaista hakijaa/aloituspaikka.

Tekniikan alalla suosituin koulutus on edelleen kone- ja tuotantotekniikka, jossa vetovoima on valtakunnallisesti toiseksi paras (3,33). Bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus osana uutta SeAMK Elintarvike ja maatalous -yksikköä sai historiansa parhaan vetovoimaluvun 1,5. 

Aikuiskoulutuksessa päästiin hyvään tulokseen sairaanhoitaja- ja geronomikoulutuksen lisäksi liiketaloudessa (vetovoima 5,65) ja rakennusinsinöörikoulutuksessa (vetovoima 4,55). Ylempään amk-tutkintoon johtavaan koulutukseen on eniten hakijoita sosiaalialalla.

Pohjanmaan maakuntien vetovoimaisin ammattikorkeakoulu

Hakutuloksellaan SeAMK on edelleen Pohjanmaan maakuntien vetovoimaisin ammattikorkeakoulu. SeAMKin kaikkiin koulutuksiin on tänä vuonna yhteensä 2547 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 750.

Nuorten koulutuksiin on kaikkiaan 4970 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita on 1807. Vetovoima 3,03 ensisijaisilla hakijoilla yltää lähes viime vuoden huipputasolle. Aikuiskoulutukseen haki 1021 henkilöä, joista 653 ensisijaisesti SeAMKiin (vetovoima 6,53). Kolmeen tarjolla olleeseen ylempään AMK-koulutukseen on 87 ensisijaista hakijaa (vetovoima 1,64). Haussa olevat aikuiskoulutukset vaihtelevat vuosittain.

-          Olemme vakiinnuttaneet asemamme nuorten koulutuksen hakijamäärissä ja olemme valtakunnallisessa vertailussa hyvää keskikastia. Aikuiskoulutuksen hyvät hakijamäärät ovat ilahduttava asia. Haluamme jatkossakin palvella sekä nuoria hakijoita että alueen aikuisväestöä, sanoo rehtori Tapio Varmola.

Lisätietoja:

rehtori Tapio Varmola p. 040 8304100
opiskelijavalintakoordinaattori Eija Taipalus p. 040 8304130

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs