Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMK 4. paras AMK-vertailussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMK 4. paras AMK-vertailussa

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2013 klo 11:24
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Talouselämä-lehti vertasi tuoreessa numerossaan (20.9.) ammattikorkeakouluja kymmenellä eri mittarilla. SeAMK sijoittui tämänvuotisessa rankingissä hienosti neljänneksi. Tulokset osoittavat, että SeAMKia on kehitetty laajalla rintamalla verrattuna kahden vuoden takaiseen tutkimukseen.

SeAMK pärjäsi tasaisen vahvasti kunkin indikaattorin osalta. Parhaimmat kouluarvosanat SeAMK sai tutkintomäärätavoitteeseen pääsyssä (9) ja rahoituksen monipuolisuudessa (8+) ja opiskelijoiden tyytyväisyydessä (8+).

Yksittäisissä mittareissa SeAMK on kolmannelle sijalle positiivisessa aluevaikuttavuudessa ja opiskelijoiden tyytyväisyydessä. Lisäksi innovatiivisuudessa saavutettiin 5. sekä rahoituksen monipuolisuudessa 6. paikka. Kokonaisuudessaan SeAMK löytyy lähes kaikissa mittareissa kymmenen parhaan ammattikorkeakoulun joukosta.  Vuoden 2011 Talouselämän vastaavassa tutkimuksessa SeAMK oli 14. sijalla. Nyt siis kymmenen pykälää ylempänä.

-          Olemme kehittäneet toimintaamme niin koulutuksessa kuin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa hyvin systemaattisesti. Tulokset näkyvät ja suunta on oikea. Sijoituksemme kertoo siitä, että myös keskisuuri ammattikorkeakoulu voi menestyä hyvin, SeAMKin rehtori Tapio Varmola summaa.

Parhaimmaksi ammattikorkeakouluksi Talouselämän vertailussa nousi Mikkelin amk, jonka perässä jaetulla 2. sijalla olivat JAMK ja Laurea. Vertailussa oli 25 ammattikorkeakoulua.

 

Faktaa: Talouselämä-lehti vertaili ammattikorkeakouluja kymmenellä eri mittarilla. Tulokset julkaistiin 20.9.2013. Mittarien arvot poimittiin OKM:n Vipunen-tietokannasta, Oeptushallituksesta, Opala-tietokannasta ja Tilastokeskuksen aineistosta. Kunkin mittarin painoarvo oli yhtä suuri (10%). Mittarit koostuivat yhdestä tai useammasta tunnusluvusta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs