Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Sateenkaarinuorena koulussa -keskustelutilaisuus 29.1. klo 11

Nuorisotutkimusseura ry

Sateenkaarinuorena koulussa -keskustelutilaisuus 29.1. klo 11

Kutsu.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 11:59
Julkaisija: Nuorisotutkimusseura ry

torstaina 29.1. kello 11.00–13.00, eduskunnan Kansalaisinfo, Helsinki

Koulu on lähes kaikkien nuorten elämää yhdistävä, tärkeä teema. Kun puhutaan nuorten hyvinvoinnista, koulua koskevat kysymykset nousevat usein ensimmäisenä esiin. Millainen paikka koulu on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille? Miten koulusta voisi tehdä kaikille yhdenvertaisemman ja turvallisemman tilan?

Tilaisuudessa julkistetaan Nuorisotutkimusseuran ja Setan Hyvinvoiva sateenkaarinuori -hankkeen laadullisen osan julkaisu, Riikka Taavetin tutkimus ”Olis siistiä, jos ei tarttis määritellä…” Kuriton ja tavallinen sateenkaarinuoruus. Tilaisuudessa tutkimuksen tuloksia tarkastellaan ja kommentoidaan erityisesti koulun näkökulmasta.

Seminaarissa kuullaan opetusministeri Krista Kiurun puheenvuoro sateenkaarinuorten asemasta koulussa. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus yleisökeskusteluun sekä kansanedustajien puheenvuoroihin. Tutkimukseen osallistuneet nuoret kommentoivat tuloksia. Tilaisuuden avaa Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Leena Suurpää.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumisia.

Kahvitarjoilu klo 10.45 alkaen.

Lisätietoja: tutkija Riikka Taavetti, riikka.taavetti@nuorisotutkimus.fi, puh. 040 702 3917, Lotte Heikkinen, nuorisotyön koordinaattori, Seta ry, lotte.heikkinen@seta.fi, puh. 044 3013 020

Tilaisuus Nuorisotutkimusseuran sivuilla: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/tapahtumat/sateenkaarinuorena-koulussa

Tilaisuus Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1597428393813597/

 

Seta – 40 vuotta ihmisoikeustyötä! Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, joka on perustettu vuonna 1974. Setalla on 21 jäsenjärjestöä eri puolilla Suomea. Setan tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Seta juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan ja Setan yhteydessä toimiva Transtukipiste 20-vuotista toimintaansa. www.seta.fi   

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan niin akateemista kuin soveltavaakin tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs