Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Satavuotias mutta uudistuskykyinen: kansalais- ja työväenopistotoiminta 2010-luvulle

Kansalaisopistojen liitto KoL

Satavuotias mutta uudistuskykyinen: kansalais- ja työväenopistotoiminta 2010-luvulle

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2015 klo 10:15
Julkaisija: Kansalaisopistojen liitto KoL

Kansalais- ja työväenopistojen vuotuinen suurtapahtuma Tammiseminaari kokoaa yhteen yli 150 vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen ammattilaista ja tutkijaa Tampereelle 29.–30.1.2015. Kaksipäiväisen seminaarin teemana on tänä vuonna Aikuiskasvatusta kansalaisopistoissa jo 115 vuotta.

Yli satavuotiaalla kansalaisopistokentällä katse on nyt suunnattu kohti tulevaisuutta: opetusministeri Krista Kiuru asetti joulukuussa 2013 työryhmän selvittämään vapaan sivistystyön rakenteen ja rahoitusjärjestelmän muutostarpeita. Työryhmän muutosehdotus on tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä, ja opetusministeri Kiuru avaa Tammiseminaarin jälkimmäisen päivän ajankohtaisilla kuulumisillaan vapaasta sivistystyöstä.

Aikuiskasvatuksen tutkimuksella ja opetuksella on pitkä perinne Tampereella, joka on näin luonnollinen seminaariympäristö kansalaisopistotoimijoille. Kansalaisopistojen liitto KoL:n järjestämä Tammiseminaari pidetään Tampereen seudun työväenopiston tiloissa Sampolassa ja seminaarijärjestelyihin ovat osallistuneet laajasti myös muun muassa Pirkanmaalla toimivat kansalaisopistot. Seminaarissa käsitellään tulevaisuudennäkymien lisäksi ajankohtaisia ilmiöitä kuten etäopetusta. Nykytutkimus tarjoaa välineitä kansalaisopistotoiminnan kehittämiseen ja seminaarissa pureudutaan myös aikuiskasvatuksen tieteellistämiseen sekä tutkimuksen realiteetteihin.

Kansalaisopistokenttään kohdistuvien rakenteellisten muutostarpeiden lisäksi paine sisällöllisiin muutoksiin on nyt osa myös yksittäisten opistojen arkea. Suunta on rohkeasti kohti uutta: kansalais- ja työväenopistot ovat valmiita päivittämään itsensä 2010-luvulle.


Lisätiedot ja seminaarin tarkempi ohjelma:

Toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen, p. 040 741 0641, jaana.nuottanen@ktol.fi

Tiedottaja Lauramaija Hurme, p. 040 573 1620, lauramaija.hurme@ktol.fi

Kansalaisopistojen liitto KoL - Medborgarinstitutens förbund Mif ry / www.ktol.fi/tammiseminaari2015

Liitetiedostot

Kansalaisopistojen liitto KoL on järjestö, joka toimii kansalaisopistojen, niiden opistolaisyhdistysten ja vapaan sivistystyön edunvalvojana. Liitto auttaa opistoja turvaamaan tasa-arvoista ja elämänlaajuista oppimista lähipalveluna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs