Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Samsung kannustaa tulevaisuuden digitaalisia osaajia EU:n koodausviikolla

Samsung Electronics Nordic

Samsung kannustaa tulevaisuuden digitaalisia osaajia EU:n koodausviikolla

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2015 klo 13:52
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

EU:n kolmatta koodausviikkoa (EU Code Week) vietetään 10.–18. lokakuuta 2015. Teemaviikolla Mehackit-tiimi kouluttaa lahtelaisnuoria koodauksen ja robotiikan saloihin.

Helsinki 13. lokakuuta 2015 – Samsung Electronics Europe on mukana EU:n European Coding Initiative -hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä koodausosaamista koulutuksen kaikilla tasoilla. Tähän mennessä yli 125 000 ihmistä on osallistunut Samsungin digital creators -projekteihin eri puolilla Eurooppaa. Hankkeet ovat osa Samsungin opetukseen keskittyvää yhteiskuntavastuutyötä, sillä yhtiön tavoitteena on toimia muutoskatalyyttinä digitaalisen opiskelun murroksessa.

Samsung on myös mukana EU:n Grand Coalition for Digital Jobs -kampanjassa, jonka tavoitteena on kouluttaa nuoria ja uudelleenkouluttaa työttömiä ICT-alan ammatteihin. Samsung pyrkii tavoittamaan hankkeillaan 400 000 nuorta vuoteen 2019 mennessä.

– Digitaalisesta osaamisesta on tulossa perustaito matematiikan ja lukutaidon rinnalle. Opettajilla ja kouluilla on oltava valmiudet vastata muuttuvan yhteiskunnan vaatimuksiin. Haluamme tarjota käytännönläheisen tavan tutustua luoviin teknologioihin koodauksen, robotiikan ja elektroniikan kautta, toteaa Samsungin Corporate Citizenship Officer Elin Wallberg.

 

Digital Creators -projektit esittelyssä EU:n koodausviikolla:

EU:n kolmatta ohjelmointiin liittyvää koodausviikkoa vietetään tällä viikolla (10.–18. lokakuuta). Samsung esittelee teemaviikon aikana digitaalisen opetuksen yhteistyöprojekteja kahdeksassa eri maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Suomessa.

Suomessa Samsung tukee Mehackit -hanketta, joka tutustuttaa ja innostaa lukiolaisia teknologian saloihin käytännönläheisesti. Mehackit -kurssin aikana lukiolaiset oppivat teknologian eri osa-alueista, kuten ohjelmoinnista, robotiikasta ja elektroniikasta.

Samsungilla on Suomessa monivuotinen yhteistyö Mehackitin kanssa. Mehackit julkaisee säännöllisesti blogitekstejä ja opiskelijoiden haastatteluja Mehackit-kursseiltaan ympäri Suomea. Kurssilla lukiolaisille opetetaan muun muassa Arduino-ohjelmointia ja -robotiikkaa. Lue lisää osoitteessa: http://mehackit.org/posts.

 

Lisätietoa European Coding Initiative -hankkeesta: http://www.allyouneediscode.eu/

Lisätietoa koodausviikko (code week) -hankkeesta: http://codeweek.eu/

 

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Lasse Pulkkinen, OS/G Viestintä, lasse.pulkkinen@osg.fi, p. 0400 630 049

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@osg.fi, p. 0400 630 049

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, äänentoistolaitteista, älypuhelimista, tableteista, wearables-laitteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, ammattinäytöistä, SSD-levyistä, muistikorteista, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa ja vuotuinen myyntimme on 172 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista osoitteessa: www.samsung.com/fi ja virallisessa blogissamme: global.samsungtomorrow.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs