Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMKissa aloitti yli tuhat uutta opiskelijaa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKissa aloitti yli tuhat uutta opiskelijaa

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 09:45
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Uudet opiskelijat ovat aloittaneet Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK). Opintonsa aloitti kaikkiaan yli 1200 uutta AMK-tutkinnon opiskelijaa. Aikuiskoulutuksena tutkinnon suorittaa 156 henkilöä.
Porissa eri koulutuksissa aloitti yhteensä 810 uutta opiskelijaa ja Raumalla 329. Huittisissa liiketalouden aikuiskoulutuksessa aloitti 54 opiskelijaa ja Kankaanpäässä 23 aloitti kuvataiteen opinnot. Ylemmän AMK-tutkinnon opinnot aloittavia on lisäksi 89.

Ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita aloittaa Porissa fysioterapiassa kahdeksan, Raumalla liiketaloudessa 41 opiskelijaa. Lisäksi kampuksille saapuu yhteensä 80 uutta vaihto-opiskelijaa. Näistä 23 saapuu Tiilimäen kampukselle, 17 Kanalin kampukselle ja 40 Tiedepuistoon.

Myös täydennyshaussa olleet koulutuspaikat täyttyivät varsin hyvin.
- Kävi niin, että esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan opiskelupaikan otti vastaan ennakoitua huomattavasti suurempi joukko. Niinpä täydennyshaussa oli äärimmäisen korkea taso ja sisäänpääsyyn vaadittiin aivan huippupisteet. Paljon kovemmat kuin miesmuistiin, kertoo kone- ja tuotantotekniikan lehtori, tiimivastaava Teemu Santanen.

Täydennyshaussa oli myös merenkulkualan insinöörikoulutus. Lisäksi International Business -koulutusohjelmaan oli lisähaku.

Viralliset lukuvuoden avajaiset tulossa

SAMKin lukuvuoden 2014–2015 avajaiset järjestetään Tiedepuiston kampuksella (Tiedepuisto 3, Agora-aukio) tiistaina 9.9.2014 klo 10.00. Puhujana on mm. toimitusjohtaja Timo Rautalahti, Boliden Harjavalta Oy:sta.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala p. 044 710 3012

Lehtori, tiimivastaava Teemu Santanen p. 044 710 3982

Huom. luvut saattavat täsmentyä vielä läsnä/poissaoloilmoitusten myötä.

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs