Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMKin vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjät palkittiin - Fysioterapia Voluntaksessa tehdään töitä täydellä sydämellä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKin vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjät palkittiin - Fysioterapia Voluntaksessa tehdään töitä täydellä sydämellä

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2015 klo 10:39
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) palkitsee vuosittain parhaan yrityskiihdyttämöyrittäjän. Tänä vuonna palkinnon sai SAMKin henkilöstöpäivien yhteydessä Porissa toimiva Fysioterapia Voluntas. 

Fysioterapia Voluntas on kahden fysioterapeutiksi valmistuneen ja ylemmän AMK -tutkinnon suorittaneen, Pauliina Haapalan ja Mirka Väkiparran, vajaat kaksi vuotta sitten perustama yritys; tahdon asia, kuten he itse sanovat. Molemmilla on alalta pitkä kokemus jo ennen yrityksen perustamista.

Nuoresta iästä huolimatta yritystä luonnehditaan palkinnan perusteluissa nyt jo pieneksi menestystarinaksi. Yrityksen valtti on asiakaspalveluhenkisyys. Asiakkaan etu on tärkein, vaikka se tarkoittaisi lovea omaan palkkapussiin. Jos asiakas on esimerkiksi oikeutettu saamaan palveluja kunnalliselta puolelta, hänet voidaan ohjata sinne. 

- Olemme myös miettineet, mitä lisäarvoa voimme tuottaa. Meillä on ollut ilo saada kuntouttavat, käyttäjälähtöisiksi muokatut tilat. Voimme rikkoa vähän rajoja. Vaikka meillä on esteettiset hienot tilat, olemme silti erityisesti neurologisen puolen rautaisia ammattilaisia, Pauliina Haapala kertoo.

- Tärkeää toiminnassamme on myös palvelutahojen ja kanavien tunteminen; verkostot ja oma aktiivisuus kaikessa, Mirka Väkiparta lisää.

Vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjän valinnassa kriteereinä olivat täysipäiväinen työllisyys, intohimo jatkuvaan itsensä ja yrityksensä kehittämiseen sekä se, että yrittäjä on sitoutunut viemään yritysideaa itsenäisesti eteenpäin.

Yrittäjät ovat ottaneet yritykseensä harjoittelijoita ja osallistuneet aktiivisesti SAMKin täydennyskoulutuksiin. He yhdistivät lähes kaikki YAMK-opiskeluun liittyvät tehtävät tavalla tai toisella yrityksen perustamiseen.

- Kaikkien mahdollisten opintojen yhdistäminen yrityksen perustamiseen on ollut mielenkiintoinen kasvuprosessi. Liikeidea oli aluksi aivan toisenlainen, mutta se kasvoi matkan varrella tällaiseksi. On hienoa, että olemme saaneet tukea ja ohjausta SAMKista, yrittäjät kiittelevät.

Yrityskiihdyttämö on edistyksellinen pedagoginen menetelmä, jonka myötä opiskelija kasvaa korkeakoulututkinnon omaavaksi asiantuntijaksi ja yrittäjäksi jo opiskeluaikanaan. Yrityskiihdyttämössä liikeidean kehittäminen, yrittäjänä toimiminen ja yrityksen kehittäminen ovat osa korkeakoulututkintoa. Yrityskiihdyttämö toimii kaikkien SAMKin koulutusohjelmien yhteydessä.

Lisätietoja yrityskiihdyttämöstä: http://www.samk.fi/yrityskiihdyttamo

Kuvassa Mirka Väkiparta (vas.) ja Pauliina Haapala.

________________________________________

SAMKin henkilöstöpäivässä palkittiin myös henkilökuntaa:

Paras opettaja: lehtori Ritva Pirilä (opiskelijakunta SAMMAKKOn valinta)

Vuoden samkilainen: IT-tukihenkilö Tapio Fagerroos (SAMKin henkilökunnan valinta)

Vuoden menestystarina: HILL, kaikkien HILLin kehittäjien puolesta järjestelmäasiantuntija Jari Suvila

Vuoden julkaisu: yliopettaja Esa Sandberg

Liitetiedostot

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs