Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMKin lukuvuosi käynnistyy avajaisilla

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKin lukuvuosi käynnistyy avajaisilla

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2014 klo 09:47
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) vietetään tänään lukuvuoden 2014−2015 avajaisia. Avajaispuheen pitää toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri. Muina juhlapuhujina ovat toimitusjohtaja Timo Rautalahti, Boliden Harjavalta Oy:sta ja opiskelijakunta SAMMAKKOn puheenjohtaja Jani Mäntysaari.  Henkilöstön tervehdyksen tilaisuuteen tuo projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola.

Ennätysmäärä eri kansallisuuksia

SAMKissa on tänä syksynä on ennätysmäärä, peräti 54, eri kansallisuutta. Eniten tutkinto-opiskelijoita on Vietnamista. Eurooppalaisista maista eniten tulijoita on Ranskasta.

Uusia vaihto-opiskelijoita kampuksille saapui yhteensä 80. Näistä 23 saapui Tiilimäen kampukselle Poriin, 17 Kanalikampukselle Raumalle ja 40 Tiedepuiston kampukselle Poriin.

SAMKissa aloitti uusia ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita kahdessa eri koulutusohjelmassa. Englanninkielisessä fysioterapian koulutuksessa Porissa aloitti kahdeksan ulkomaalaista opiskelijaa kahdeksasta eri kansallisuudesta. International Business -koulutusohjelmassa Raumalla aloitti 41 opiskelijaa, jotka edustavat 12 eri kansallisuutta.

Viime vuonna SAMKissa aloittanut israelilainen Yehonatan Hertzman hakeutui fysioterapian opintoihin, koska haluaa parantaa ihmisten elämää ja on kiinnostunut anatomiasta.
- Suomi oli ensimmäinen vaihtoehto, koska täällä on rauhallinen elämäntyyli ja  Suomessa on ainutlaatuinen luonto, paljon vesistöjä ja metsiä. SAMKin valitsin fysioterapiakoulutuksen hyvän maineen vuoksi, hän kertoo.

Lisätiedot:
Viestintäpäällikkö Hanna Valtokivi, , p. 044 710 3026

Ohjelma:
• Musiikkia
• Avajaispuhe, rehtori Juha Kämäri
• Juhlapuhe, toimitusjohtaja Timo Rautalahti, Boliden Harjavalta Oy
• Musiikkia
• Henkilöstön tervehdys, projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola
• Opiskelijakunnan tervehdys, puheenjohtaja Jani Mäntysaari, SAMMAKKO
• Musiikkia
• Kahvitarjoilu


Avajaiset järjestetään 9.9.2014 klo 10−12 Porin Tiedepuiston kampuksella (Agora).

Avajaispuheet löytyvät tilaisuuden jälkeen epressi-palvelusta.

 

Kuvassa fysioterapian opiskelijoita http://www.epressi.com/hallinta/kuvat.html

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs