Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMKille tunnustuspalkinto turvallisuusyhteistyöstä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKille tunnustuspalkinto turvallisuusyhteistyöstä

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2014 klo 08:37
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) palvelukeskus Soteekissa toimiva PETE-oppimisympäristö on saanut tunnustuspalkinnon sosiaali- ja terveysalan turvallisuuskilpailussa.
 
PETE on sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ja pelastusalan henkilöstön vuorovaikutteinen toimintamalli. Opiskelijat saavat kokemuksellisen oppimisen kautta käsityksen pelastusalan toimintaympäristöstä ja turvallisuuskäytänteistä. Vastavuoroisesti opiskelijat tarjoavat hyvän työkyvyn ylläpitoon palveluja, jotka edistävät työturvallisuutta.
 
Toiminnassa ovat mukana niin sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, sosionomi- kuin fysioterapeuttiopiskelijatkin.
 
Toimintamalli on ollut käytössä vuodesta 2008. Terveydenedistämisprojektissa (RuiskuKunto) on mukana kymmenkunta sopimuspalokuntaa Satakunnan alueelta. Satakunnan Pelastuslaitoksen tilaamana sopimuspalokunnille toteutetaan pelastussukellusohjeen mukaiset fyysisen toimintakyvyn testaukset.
 
– Opiskelijat kokeilevat käytännön harjoituksilla mm. savusukellusta, onnettomuusauton purkua ja auto-onnettomuuden uhrien pelastamista. Näin he pääsevät tutustumaan auttamisketjun alkupäähän, mistä on hyötyä tulevassa ammatissa. Samalla ymmärrys turvallisuudesta ja tapaturmien ehkäisyn tärkeydestä kasvaa, kertoo palvelutoiminnasta vastaava opettaja Heli Lamminen.
 
Opiskelijoiden palokuntalaisille tuottamat palvelut sisältävät terveyttä ja hyvinvointia edistäviä toimintoja kuten terveyskunnon mittauksia, henkilökohtaisia liikuntaohjelmia, ohjattuja liikuntatuokioita sekä terveys- ja liikuntaneuvontaa.
 
Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinnot jaetaan vuosittain ja niiden taustalla ovat sosiaali- ja terveysministeriö, aluehallintovirastot, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Suomen Palopäällystöliitto ja SPEK-ryhmä. Pääpalkinto annettiin tänä vuonna Vaasan sairaanhoitopiirille.
 
Turvallisuuden tunnustuspalkinto luovutetaan SAMKille keskiviikkona 28.5. klo 10.30–12.00. (Tiilimäen kampus, Maamiehenkatu 10, Pori, luokkatila D210). Paikalla on kilpailun järjestäjätahon edustajana palkintolautakunnan sihteeri, koulutuspäällikkö Petri Lindh Suomen Palopäällystöliitosta.
 
 
Lisätietoja:
SAMK, Heli Lamminen, 044 710 3461
Suomen Palopäällystöliitto, Petri Lindh, 040 520 6195
 
------------------------------------------

Media on tervetullut palkintotilaisuuteen:

 

Ohjelma 28.5. klo 10.30 alkaen
 
- Tervetuloa, rehtori Juha Kämäri, Satakunnan ammattikorkeakoulu
- Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuden tunnustuspalkinto 2014, koulutuspäällikkö Petri Lindh, Suomen Palopäällystöliitto
- Kahvitarjoilu
 
- Turvallisuutta edistävä vuorovaikutteinen PETE-oppimisympäristö, vastaava opettaja Heli Lamminen ja opiskelijat, Satakunnan ammattikorkeakoulu
- Satakunnan Pelastuslaitoksen puheenvuoro
- Pomarkun VPK:n puheenvuoro
 
Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus tutustua Soteekki-oppimisympäristön tiloihin.
 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs