Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMKiin kevään yhteishaussa noin 2900 ensisijaista hakijaa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKiin kevään yhteishaussa noin 2900 ensisijaista hakijaa

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2015 klo 11:24
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen valtakunnallisen kevään yhteishaun toinen hakuaika päättyi torstaina 9.4. Satakunnan ammattikorkeakouluun (SAMK) ensisijaisia hakijoita oli n. 2900 ja kaikkia hakijoita oli n. 7300.

SAMKissa hakijamäärältään suosituin koulutus oli aiempien vuosien tapaan fysioterapia. Suosittua oli myös sosionomikoulutus, sekä päivä- että monimuotototeutuksena. Ylemmistä AMK-tutkinnoista suosituin oli vanhustyön koulutus, joka oli haussa nyt ensimmäistä kertaa. Sitä tarjotaan ainoana Suomessa.

− AMK-sektorilla ensisijaisten hakemusten määrä on vähentynyt noin 23 prosentilla viime vuoteen verrattuna, yliopistojen kanssa samassa haussa olemisen ja AMK-yhteishakujen yhdistämisen takia. SAMKissa ensisijaisten hakemusten määrä oli viime vuonna noin 3 200 eli laskua on noin 7 prosenttia. Se on keskiarvoon verrattuna hyvä tulos, kertoo SAMKin opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

SAMKissa oli päiväopetuksessa (nuorten tutkintoon johtava koulutus) tarjolla paikkoja yhteensä 18 eri koulutuksessa. Lisäksi monimuotototeutuksena (aikuisten tutkintoon johtava koulutus) tarjottavia koulutuksia oli yhteensä kuusi. Aloituspaikkoja näissä on yli 1000.

Haussa oli myös kuusi ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Näissä on n. 130 aloituspaikkaa.

Yhteishakuun osallistui yhteensä 154 500 hakijaa ja hakukohteita kevään haussa oli noin 1350. Hakijoista 88 500 haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun ja 66 000 yliopistoon. Tämän vuoden hakijamääriä ei voi suoraan verrata edelliseen vuoteen, sillä aiemmin yliopistoihin oli oma yhteishaku ja ammattikorkeakouluihin neljä erillistä hakua.

Korkeakoulut lähettävät hakijalle tiedon, kun valinta on varmistunut ja hakijat voivat saada valintojen tuloksia jo toukokuun puolivälistä alkaen. Korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 1.7. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 15.7. klo 15 mennessä.

Lisätietoja:
Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs