Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMKiin 7754 hakijaa - Fysioterapiassa huippuhakijamäärät

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKiin 7754 hakijaa - Fysioterapiassa huippuhakijamäärät

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 10:41
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) suosituin koulutus juuri päättyneessä yhteishaussa oli edellisvuosien tapaan fysioterapia, tällä kertaa hakijoita oli ennätysmäärä, 12 ensisijaista hakijaa aloituspaikka kohti.

Seuraavaksi eniten nuoret hakivat sosionomin, kuvataiteilijan, merikapteenin ja sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan tutkintoa suorittamaan. Aikuishakijoita kiinnostivat eniten sosiaaliala, vanhustyö, hoitotyö ja liiketalous.

SAMKissa oli haettavana 985 opiskelupaikkaa yhteensä 29 eri hakukohteeseen. Hakijoita oli kaikkiaan 7754, joista SAMKin ensimmäiseksi hakutoiveekseen sijoittaneita 2941.

Hakijamäärät pysyivät hyvällä tasolla, vaikka viime vuoden ennätystulokseen ei päästy. Nuorten koulutuksessa vetovoimaluku eli ensisijaisten hakijoiden määrä aloituspaikkaa kohti  oli 2,89 (viime vuonna 3,11).  

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Rehtori Juha Kämäri, 044 710 3003

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Painoalojamme ovat tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs