Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMK selvittää yhteistyön tiivistämistä Tampere3-korkeakoulujen kanssa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK selvittää yhteistyön tiivistämistä Tampere3-korkeakoulujen kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 12:08
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu


 
Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) hallitus on päättänyt selvittää yhteistyön mahdollisuuksia ja edellytyksiä Tampere3-korkeakoulujen kanssa. Esiselvitys laaditaan rehtori Juha Kämärin johdolla syyskuuhun mennessä.
 
Tampere3-korkeakoulut muodostavat SAMKin kannalta merkityksellisen kokonaisuuden mm. sijaintinsa ja profiilinsa puolesta.  Tampereen alue ja korkeakoulujen osaaminen vastavat hyvin SAMKille valittua teollisuuskorkeakoulu-profiilia. Tampereen molemmat yliopistot ovat edustettuina Porin yliopistokeskuksessa ja lisäksi Tampereen teknillisen yliopiston Hydrauliikan ja automatiikan laitoksella on etäyksikkö Raumalla.
 
Yhteistyön tiivistämiseksi on erilaisia vaihtoehtoja sopimuspohjaisista yhteistyömalleista aina omistusjärjestelyihin saakka. Esiselvityksessä kuullaan eri tahojen näkemyksiä, erityisesti SAMKin omistajatahoja ja Tampere3-korkeakoulujen edustajia. Esiselvityksen tulokset ovat käytettävissä SAMKin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön välisissä sopimusneuvotteluissa lokakuussa.
 
Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt korkeakouluilta sopimusneuvottelujen pohjaksi kunnianhimoisia esityksiä korkeakoulujen työnjakoon ja yhteistyöhön liittyviksi ratkaisuiksi. Korkeakoulujen mahdollisilla strategisilla toimenpiteillä haetaan synergiahyötyjä niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin. Lisäksi toimenpiteet vaikuttavat OKM:ltä saatavan strategiarahoituksen määrään.
 
– Esiselvityksessä tarkastellaan yhteistyön edellytyksiä, eli eri toimijoiden tahtotilaa, yhteistyön tiivistämisen vaihtoehtoja ja potentiaalisia hyötyjä. Jos edellytyksiä yhteistyön tiivistämiselle todetaan, tarkastelussa voidaan edetä varsinaiseen selvitysvaiheeseen yhdessä Tampere3- korkeakoulujen kanssa, toteaa rehtori Kämäri.
 
Tampere3-yliopistokonsernin perustamista valmistellaan opetus- ja kulttuuriministerin asettamien työryhmien toimesta. Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyisivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Lisäksi Tampereen ammattikorkeakoulu siirtyisi uuden yliopiston omistukseen siten, että ne muodostaisivat yhden yhtenäisesti johdetun strategisen kokonaisuuden.
 
Lisätietoja:   

Rehtori Juha Kämäri, 044 710 3003
Hallituksen puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila, 040 059 0598
 
 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs