Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMK paras opetuksen laadussa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK paras opetuksen laadussa

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2015 klo 10:13
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Juuri valmistuneen vertailutiedon mukaan (OPALA 2014*) Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on Suomen paras ammattikorkeakoulu opetuksen laadussa. Arvion ovat tehneet valmistumisvaiheessa olevat opiskelijat. 

 – Opetuksen laatu on koulutusta antavassa organisaatiossa tärkeimpiä menestystekijöitä. Siitä kysytään mielipide jokaiselta valmistuvalta opiskelijalta. Valmistuvilta kysytään myös muita laatuun liittyviä näkemyksiä, mutta tämän yhden kysymyksen arvo on nostettu valtakunnalliseen vertailuun muita tärkeämpänä, kertoo opetuksen vararehtori Anne Pohjus SAMKista.

 – Vastaaminen on vapaaehtoista, mutta SAMKissa vastausprosentti on joka vuosi ollut lähellä sataa, niin nytkin. Vastauksetsyötetään valtakunnalliseen tietokantaan, johon kaikki muutkin ammattikorkeakoulut merkitsevät tietonsa. Sieltä ne on myös kaikkien saatavissa ja jokainen ammattikorkeakoulu laskee vähintäänkin oman sijoituksensa valtakunnallisessa vertailussa, mutta usein myös kaikkien muiden suhteellisen aseman. 

Kyselyn tulos vaikuttaa osaltaan myös ammattikorkeakoulujen rahoitukseen.

Satakunnan ammattikorkeakoulu on viimeisen kymmenen vuoden ajan kuulunut kuuden parhaan ammattikorkeakoulun joukkoon opetuksen laadussa. Se on jo kolmasti tätä ennen ollut paras. Kymmenen vuoden tarkastelujaksolla SAMKissa on tilastollisesti Suomen parasta ammattikorkeakouluopetusta.

Arviointi antaa erittäin tärkeää tietoa korkeakouluun hakeutuville, mutta myös luottamusta omaan tekemiseen korkeakoulun sisällä.

– Korkea opetuksen laatu kertoo myös siitä, että opetus on ajantasaista, opettajat asiantuntijoita ja muu henkilökunta toiminnallaan opetusta tukevaa. Se osoittaa, että opetus vastaa työelämän tarpeita, sillävalmistuva opiskelija tietää jo varsin paljon työelämän tarpeista harjoittelujaksojen ansiosta. Opetuksen suunnittelussa kuullaankin aktiivisesti työelämän tarpeita, sanoo Anne Pohjus.

*) Mikä on OPALA?

 OPALA on ammattikorkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen valtakunnallinen opiskelijapalautteen koontijärjestelmä. OPALAn avulla kaikilta ammattikorkeakouluista valmistuvilta kootaan samalla sähköisellä lomakkeella palautetta mm. työharjoittelun, opetuksen ja ohjauksen onnistumisesta sekä työllistymistilanteesta valmistumisvaiheessa.

Opetusministeriö hyödyntää opiskelijapalautetta arvioinnissa, ammattikorkeakoulujen ja koulutusalojen välisessä vertailussa ja koulutuksen suunnittelussa. Ammattikorkeakoulut käyttävät palautetta koulutuksen ja harjoittelun kehittämisessä.

 

Lisätietoja:

Vararehtori, opetus Anne Pohjus, 044 710 3620

Rehtori Juha Kämäri, 044 710 3003

 

Opetuksen laatu ammattikorkeakouluissa -vertailu (pdf) SAMKin nettisivuilla (Ajankohtaista) 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs