Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMK investoi aineenkoetuslaboratorioon Raumalla

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK investoi aineenkoetuslaboratorioon Raumalla

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2015 klo 11:29
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) toiminta Raumalla keskittyy syksystä 2015 alkaen Rauman sataman tuntumaan (Suojantie 2 ja Satamakatu 26), missä nykyisin toimivat Merenkulun kampus ja liiketalouden Kanalikampus. Samalla SAMK luopuu Otan kampuksen (tekniikan opetus) sekä Steniuksen kampuksen (hoitotyön opetus) tiloista.

Kampusuudistus tuo muutoksia myös Rauman laboratoriotoimintoihin. Niitä kehitetään yhteistyössä alueen yritysten kanssa koulutuksen tarpeiden mukaan ja nykyaikaistetaan muun muassa virtuaalitekniikoilla. Automaatiotekniikan laboratorio tullaan keskittämään Poriin ja sitä kehitetään robotiikan suuntaan.

SAMK on tehnyt periaatepäätöksen investoinnista aineenkoetuslaboratorioon, joka tullaan sijoittamaan uudelle SAMK-kampukselle (Satamakatu 26). Laboratorion tavoitteena on tukea ja vahvistaa metalliopin ja hitsaustekniikan koulutusta ja tukea paikallista yritysverkostoa tutkimustoiminnassaan.

Laboratorion laitekanta muodostuu seuraavista päälaitteista:

  • 600 kN:n  hydraulinen vetopenkki
  • 450 Joulen iskuvasara ja kylmäkaappi
  • Elektronipyyhkäisymikroskooppi
  • Metallimikroskooppi
  • Hieentekolaitteisto
  • muuta pienempää laitteistoa

Laboratorio otetaan käyttöön kesällä 2016.

Lisätietoja:

Teemu Santanen, teemu.santanen@samk.fi, 044 710 3982

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs